Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Mitä vittua?

Voiko vaatia 10 esseetä neljässä tunnissa?

Kasvatustieteiden opiskelija oli syventävien opintojen tentissä, jossa oli viisi esseetä joista jokaiseen tuli vastata.

"Kyseinen 2 op:n kokonaisuus oli puolet 4 op:n kurssista, ilmeisesti minulla olisi siis proffan mielestä voinut teettää 10 esseetä neljässä tunnissa, mikäli olisin yrittänyt tenttiä koko kurssin kerralla. Kai jossain menee kohtuullisuuden raja - vai meneekö?" opiskelija kirjoitti Aviisille sähköpostilla.

Tamyn koulutuspoliittinen sihteeri Johanna Roihuvuo, onko tentti ollut kohtuullinen?

"Kuulostaahan tuo törkeältä. Pitäisi kuitenkin nähdä tentti ja tietää arviointitapa. Jos esseet ovat saaneet olla lyhyitä ja ne on arvosteltu löysästi, menettely on reilumpi, kuin jos opiskelija on saanut huonon arvosanan pelkän kiireen takia. Nopeasti kirjoitetuilla ja lyhyillä esseillä ei ole joka tapauksessa mielekästä mitata syventäviä opintoja."

Mihin opiskelija voi vedota, jos valittaa tentistä?

"Tenttikäytäntö rikkoo yliopiston arviointisääntöä, jossa sanotaan, että tentin tehtävät on voitava kohtuudella suorittaa niille varatussa ajassa. Tentin pitää olla lisäksi linjassa opintosuunnitelman kanssa.

Opettajalta voi pyytää oikaisua 14 päivän kuluessa siitä, kun on saanut arvioinnin ja arviointiperusteet. Tarvittaessa voi valittaa aina tiedekuntaneuvostoon asti. Koposihteeri auttaa opiskelijoita oikaisujen laatimisessa."


Hertta-Mari Kaukonen

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto