Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Vastuutonta heilahtelua

Edustuksellinen demokratia vaatii valittujen edustajien läsnäolon. Viime edustajiston kokouksessa paikalla oli edustajiston oikeistosiipeen laskettavista ryhmistä ainoastaan PorvariVihreiden edustaja, kun Kokoomusopiskelijoista tai Vapaaboomareista paikalle ei ollut jaksanut vaivautua yksikään! Oikeistosiiven tulisi edustajiston paikkajaon mukaisesti käyttää kokouksissa 20 prosenttia äänivallasta. Nyt se käytti alle 4 prosenttia.

Hylätylle poliittiselle vallalle löytyy ottajia. Jos joku ei käytä ääniään, toisten poliittisten ryhmien äänivalta suhteellisesti kohoaa. Edustajiston kokouksiin on runsaiden poissaolojen vuoksi ilmestynyt kulloistakin tilannetta hyödyntävä epäsolidaarisuus: vaikka kokouksen pohjaesitys noudattaisi edustajiston voimasuhteita, etenkin Vihreä vasemmisto on tehtaillut vastaesityksiä, joiden tarkoituksena on saada lisää oman ryhmän edustajia valtaan.

Viime kokouksessa täydennettiin yliopiston hallituksen opiskelijaedustusta. Vihreän vasemmiston vastaesityksessä opiskelijaedustajaksi ehdotettiin oman ryhmän edustajaa ja esitys oli mennä läpi. Eri arvomaailmojen huomioiminen on tärkeää päätöksenteossa, joten Vihreälle vasemmistollekin kuuluu vain heidän ääniosuutensa (15 prosenttia) mukainen valta.

On vastuutonta, että edustajiston päätökset alkavat olla sattumankauppaa poliittisten voimasuhteiden heitellessä kokouksesta toiseen.


Alli Nokka
Kirjoittaja kiukuttelee edustajiston kulisseissa

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto