Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Kelvollinen välipala

Rauhallista ja hyvinvoivaa kansankotia ei ole. Ei ainakaan, kun lukee ruotsalaista nykydekkaria tai katsoo Stieg Larssonin teoksen Tyttö, joka leikki tulella filmatisointia.

Vain harvoin on nähty yhtä kiehtovaa, ristiriitaista ja viettelevää naishahmoa miesten dominoimassa sankarigenressä kuin Noomi Rapacen tulkitsema superhakkeri Lisbeth Salander. Yhteiskunta on potkinut häntä päähän pikkutytöstä lähtien, mutta Salander ei ole lannistunut. Hän puhkaisee mätäpaiseen jos toisenkin toimittaja Mikael Blomkvistin (Michael Nyqvist) juostessa perässä.

Tyttö, joka leikki tulella on korostetusti jatko-osa. Alussa katsojan pitää muistella edellisen tapahtumia, ja loppu petaakin jo päätösosaa. Missään vaiheessa filmi ei pitkästytä, mutta ei myöskään nouse samoihin mittoihin kuin Miehet, jotka vihaavat naisia. Jos Larssonin trilogiaa ei tunne valmiiksi, tällä pätkällä ei kannata aloittaa.


Seppo Honkanen

Tyttö, joka leikki tulella
Ohjaus: Daniel Alfredson
Pääosissa: Noomi Rapace, Michael Blomqvist

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto