Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Pirkanmaa tahtoo pitää huippuaivot itsellään

Korkeakoulujen yhteinen WorkPlace Pirkanmaa -hanke koettaa saada kansainväliset opiskelijat ja paikallisen työelämän kohtaamaan

Laura Lindemania voi mennä tapaamaan ura- ja rekrypalveluihin, joista käsin hän auttaa kv-opiskelijoita.
Laura Lindemania voi mennä tapaamaan ura- ja rekrypalveluihin, joista käsin hän auttaa kv-opiskelijoita.

Tampereella yritetään helpottaa korkeakouluissa opiskelevien ulkomaalaisten tutkinto-opiskelijoiden työllistymistä kaksivuotisessa WorkPlace Pirkanmaa -hankkeessa, joka kestää toukokuuhun 2011 asti. Tampereen yliopiston ura- ja rekrytointipalveluiden yhteydessä on toiminut elokuusta alkaen hankkeen korkeakoulukoordinaattori.

"Pirkanmaan korkeakouluissa on yhteensä noin 2 200 ulkomaalaista opiskelijaa, joiden osaaminen on valjastettavissa alueen työnantajien käyttöön", korkeakoulukoordinaattori Laura Lindeman sanoo.


"Potentiaalia on mahdollista hyödyntää nykyistä tehokkaammin ja parantaa sitä kautta alueen yritysten edellytyksiä kansainvälistyä. Pyrimme myös estämään niin sanottua aivovuotoa alueelta helpottamalla ulkomaalaisten opiskelijoiden työllistymistä", Lindeman kertoo.

Ulkomaalaisten opiskelijoiden työllistymistä tuetaan opiskelujen aikana ja valmistumisen jälkeen.

"Ensi vuonna aloitamme ulkomaalaisille opiskelijoille tarkoitetut työpajat, joissa harjoitellaan esimerkiksi CV:n tekoa", Lindeman selittää.

Hankkeen aikana autetaan ulkomaalaisten opiskelijoiden harjoitteluun pääsyä ja parannetaan ohjausta työpaikalla sekä järjestetään seminaareja ja työnantajafoorumeja.

Lisäksi ulkomaalaisille opiskelijoille tarjotaan työnhakutaitoihin valmentavia työpajoja, ja heitä kannustetaan käyttämään suomea arkipäivän tilanteissa.


Projektilla tulee olemaan työnantajille ja kansainvälisille opiskelijoille suunnattu verkkopalvelukokonaisuus työelämäkontaktien helpottamiseksi ja rekrytoinnin tueksi. Hanke lisää yritysten tietoisuutta ulkomaalaisten opiskelijoiden osaamisesta.

Työnantajia ja kansainvälisiä opiskelijoita palveleva toimipiste käynnistää toimintansa hankkeen aikana.

Tällä hetkellä hanke etsii pilottiyrityksiä kehittämään harjoittelukäytäntöjä ja mentorointia.


Hertta-Mari Kaukonen &
Peppiina Ahokas, teksti
Seppo Honkanen, kuva

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto