Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Boomilaakso muutti Linnan naapuriin

Kauppatieteilijöillä on nyt juhlatila Sorin Klubi, Sorin Sauna ja ainejärjestötila Boomilaakso

Boomin entinen ainejärjestötila on remontoitu kokonaan juhlatilaksi. Seinää koristaa mm. Pispalan haulitornin siluetti.
Boomin entinen ainejärjestötila on remontoitu kokonaan juhlatilaksi. Seinää koristaa mm. Pispalan haulitornin siluetti.

Kauppatieteiden ainejärjestö Boomin Boomilaakso-ainejärjestötila muutti kesän aikana Vuolteenkadulta keskelle kampusaluetta. Muuttolaatikoita oli kantamassa koko Boomin hallitus.

"Parasta oli valtavan tilanetsintäsirkuksen jälkeen päästä toteuttamaan kaikki suunniteltu käytännössä. Tässä on ollut todellista tekemisen meininkiä", Boomin hallituksen klubimestari Jaakko Mustakallio sanoo.

Vanha ainejärjestötila poliisiaseman vieressä jää edelleen boomareiden käyttöön, mutta se on remontoitu kokonaan juhlatilaksi. Juhlatila on uudelta nimeltään Sorin Klubi ja sen sauna on edelleen Sorin sauna.


Uudessa Boomilaaksossa Linnan lähellä on Boomin toimisto ja opiskelijoiden oleskelutilat. Siellä on edelleen biljardipöytä, lautapelejä, konsolipelejä, lehtiä ja kirjallisuutta. Jäsenille tarjotaan 15 euron jäsenmaksua vastaan Boomin palvelut, muun muassa ilmaiset kahvit.

"Uusi Boomilaakso on jokaisen boomarin olohuone kampusalueen ytimessä", Mustakallio sanoo.

Boomin tiloja haluttiin laajentaa, koska saman tilan käyttäminen sekä iltaisin riehakkaana juhlatilana että päivällä opiskelijoiden oleskelutilana koettiin ongelmallisena. Saunaosastolla on iso oleskelutila baaritiskeineen. Juhlatiloissa on aikaisemmin järjestetty Boomin omia juhlia ja Saunaa on vuokrattu lähinnä toisille ainejärjestöille.

Nyt myös Sorin Klubia vuokrataan ulkopuolisille. Sorin Klubi on aikaisemmin ollut strippiklubi, joten siellä sojottaa vieläkin tanko. Klubi on sisustukseltaan yökerhomainen: siellä on pitkä baaritiski, yökerhotasoiset äänentoisto- ja valaistuslaitteet sekä esiintymislava.

Juhlatilasta haluttiin näyttävä, jotta sen vuokraaminen kiinnostaisi enemmän toisia ainejärjestöjä ja muita juhlijoita. Boomi onnistui hankkimaan nuoret taiteilijat sisustamaan Sorin Klubin työkokemusta sekä Hämeenkadun appron ja Haalaribileiden lippuja vastaan.

"Halusimme lähteä hakemaan opiskelun alat ja tasot ylittävää yhteistyötä projektin toteuttamiseksi. Tarjosimme mahdollisuuden nuorille ammattilaisille päästä kehittämään taitojaan", Mustakallio sanoo.

Sisustusassistentti Emmi Koskinen on suunnitellut tilan valaistuksen ja värit. Lavasterakentaja ja ammattikorkeakoulussa valoilmaisua opiskeleva Essi Santala piirsi seinille Boomin logon ja Tampere-siluetin. Nuoret sisustajat ovat tyytyväisiä saamastaan kokemuksesta.

"Aluksi oli haastavaa luottaa itseensä, mutta nyt voin sanoa, että itseluottamus ja rohkeus itseäni ja kykyjäni kohtaan ovat kohonneet hurjasti", sisustusassistentti Emmi Koskinen sanoo.


Boomin ainejärjestötilat ovat nyt entistä massiivisemmat. Vanha Boomilaakso ja Sorin sauna käsittivät aikaisemmin noin 300 neliötä. Uusi Boomilaakso toi 114 lisäneliötä. Boomi on Tampereen yliopiston ainut ainejärjestö, jolla on tämän kokoluokan tiloja hallinnassaan.

"Muutos maksoi muutamia tuhansia euroja. Rahat saatiin normaalista Boomin varainhankinnasta eli esimerkiksi Sorin saunan vuokraamisesta", Mustakallio sanoo.

Kun Boomi suunnitteli tilojensa laajennusta, sen piti käydä katsomassa mallia Helsingissä asti oikeustieteen opiskelijoiden ainejärjestö Pykälältä. Boomi halusi välttää muiden isojen ainejärjestöjen tekemät virheet tilasuunnittelussa.

"Näimme tilamuutoksen investointina tulevaan ja uskomme remontista koituvien kulujen palautuvan meille tulevina vuosina vuokrauksesta saatavan varainhankinnan kautta. Jos tätä ei olisi tehty, rahat olisi käytetty muuhun toimintaan, kuten esimerkiksi ekskursioihin", Mustakallio sanoo.Hertta-Mari Kaukonen & Tiina-Kaisa Kuuru, teksti
Niko Koivuniemi & Pyry Hurula, kuvat


Boomareiden tilat

Boomilaakso: Pinninkatu 59
Sorin Klubi: Vuolteenkatu 20
Sorin saunatiloihin mahtuu 40 juhlijaa (lauteille 10) ja Sorin klubille 100.

Boomilaakso on auki ma-pe klo 10-16, Sorin Klubia vuokrataan klo 16-10 ja Sorin Saunaa klo 16-24.

Saunatilan vuokra opiskelijoille on viikolla 190 euroa ja Sorin Klubin 390 euroa.

boomi.fi

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (3)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.
  1. test (07.10.09, kello 13:31)

    test

  2. Kokeilu (14.10.09, kello 16:24)

    Tämä on toimivuustesti

  3. Annika T. (28.10.09, kello 9:59)

    Pidettiin sitsit tuolla Klubilla ja oli kyllä hyvä setti! Näitä lisää!

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto