Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Teatteri Siperia onnistuu jälleen, mutta horjahdellen

Seppo Rädyn ”Saksa on paska maa” -kommentti elää kaksi vuosikymmentä myöhemmin Teatteri Siperian esityksessä Mister Finland

Millaiseksi kasvaa maassa, jossa lähes vuoden ympäri voi pitää pitkiä kalsareita? Maassa, jossa sukupolvien välinen mykkäkoulu saattaa kestää vuositolkulla?

Voisi ajatella, että on uhkarohkeaa sijoittaa vastauksen etsimiseen joulupukki, sauna, viinanjuonti ja Lappi. Vaikka lavalle kapuaa myös Antti Rokka ja Jörn Donner, ei Teatteri Siperian Mister Finland jää kuitenkaan pelkäksi kliseiden läpijuoksuksi.

Miestä tienristeyksessä eli urheilutappioiden traumatisoiman päähenkilön (Tuukka Huttunen) elämää käydään läpi takaumien, tulevan ja nykyhetken kautta. Kaikki muut roolit esittää raskaana oleva Marika Heiskanen hengästyttävää vauhtia. Väliajalla yleisöllä riittää päivittelemistä näyttelijän voimissa tanssia ripaskaa.

Snoopi Sirenin ohjauksessa kohtauksien väliset siirtymät jäävät paikoin kömpelöiksi, mutta esityksen komediallinen arvo paikkaa osan puutteista. Näytelmän osana nähtävä musiikkivideo on jo yksinään näkemisen arvoinen. Päähenkilön etsiessä omaa tasapainoaan syvältä kumpuaa myös muita outoja kysymyksiä vailla vastausta: "Miksi Pelle Miljoona ei koskaan pese hiuksiaan?"

Pienillä lavastuksellisilla jutuilla, kuten lasten leluilla ja tekopeniksillä, tarinaa kuljetetaan hienosti eteenpäin.

Esitys ei kuitenkaan yllä Siperian aikaisempien tuotantojen tasolle. Pieni horjuminen sallittaneen, sillä Siperian vastuulle on jäänyt tuottaa koko Tampereen vertailukelpoisinta teatteria, laitosteattereiden keskittyessä suoltamaan kesäteatterimaisia farsseja pikkujouluväelle.

Esimerkiksi esityksen aloitus ja lopetus jäävät hieman onton anteeksipyyteleviksi, mutta niin kai on tarkoituskin, sillä itsevarmempi ote kertoisi ruotsalaismiehestä.Sanna-Kaisa Lähdeaho

***½| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto