Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Poliittinen Jeesus Italiasta

Silvio Berlusconi pitää itseään koko maailman parhaana johtajana

Italian pääministeri Silvio Berlusconi on niitä henkilöitä, jotka eivät häpeä puhua hyvää itsestään.

Harvan nykypoliitikon suusta pääsee vastaavanlaisia sammakoita: "Minä voitan aina, olen tuomittu voittamaan", "minun viisaudestani riittää kaikille ja jää ylikin" ja "vain Napoleon on saanut aikaan enemmän".

Onneksi on Silvio -kirjaa selaillessa ei voi kuin ihmetellä sitä, että Berlusconi on yhä vallassa. Yksi selitys käsittämättömälle menestykselle on miehen ylivoimainen mediavalta.

Sivumäärältään muhkea mutta ulkomitoiltaan povariin mahtuva Onneksi on Silvio on räätälöity erityisesti suomalaisille lukijoille. Kymmenen vuoden takaisen parmankinkku-episodin jälkeen Silvio on muun muassa kertonut rakastavansa Suomea ja suomalaisia naisia - kunhan he ovat täysi-ikäisiä.

Onneksi on Silvio -kirjaan voi tarttua myös Italian politiikkaan ja lähihistoriaan perehtymätön lukija, sillä monet lausunnoista on taustoitettu asiantuntevasti. Lisäksi kirjan esipuheesta ja lyhyestä elämäkertaosuudesta saa tietoa Berlusconi-ilmiön taustoista.

Mitä kirjasta jää lopulta mieleen? Ainakin Berlusconin krooninen vaikeus pysyä totuudessa, täydellinen tilannetajun puute ja sairaisiin mittoihin kohonnut itsearvostus. Kirjan selailu on hauskaa ajanvietettä ja siihen kootut letkaukset naurattavat, mutta niitä lukiessa on hyvä muistaa, ettei kyseessä ole pelkästään harmiton komedia: Berlusconi on poliitikko, jonka sanomisilla ja tekemisillä on todellista merkitystä.

Viime aikoina on onneksi näyttänyt siltä, että Berlusconin suosio kääntyisi vihdoin todelliseen laskuun. Ei auta kuin toivoa, ettei Onneksi on Silvio -kirjalle tarvita jatko-osaa.Juho Hakkarainen

***| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto