Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Asioiden oikea laita: Uudet edaattorit, muistakaa keskustelu

Hei, te tulevat edustajiston jäsenet. Muistutanpa teitä keskustelun merkityksestä. Keskustelulle en tarkoita vain kokousasioista käytävää keskustelua ryhmässänne juuri ennen edustajiston kokousta, vaan varsinkin sellaista keskustelua, jota käydään Tamy-yhteisömme sisällä. On teidän vastuullanne keskusteluttaa myös muita kuin edustajiston jäseniä ajankohtaisista asioista, tuoda terveisiä edustajiston ulkopuolelta edaattoreille sekä viedä tietoa edustajistosta yhteisön muille jäsenille. Vaikka Tamylla olisi tehokkaimmat tiedotuskanavat, nopein tieto kulkee silti puskissa. Puskat voivat olla hiljaa, tai niissä voi liikkua väärin ymmärrettyä tietoa, jos te olette hiljaa.

Muistakaa, että aina löytyy sellaisia yhteisömme jäseniä, jotka kovaan ääneen huutelevat puskista. Heitä, joiden mielestä edustajisto, hallitus, Tamy ei tee mitään - ei ainakaan mitään järkevää. Antakaa heidän olla. Kilpahuutelu edustajiston tarpeellisuudesta tai äänestämisen merkityksellisyydestä on tällaisten huutelijoiden kanssa turhaa. Yleensä nämä opiskelijat kyllä tietävät, millä tavoin Tamyn toiminta edistää heidänkin opiskeluympäristöään, mutta heistä on vain hauska huutaa ilman, että he tarjoaisivat rakentavia vaihtoehtoja.Keskustelkaa mieluummin heidän kanssaan, jotka oikeasti haluavat vaikuttaa Tamyn toimintaan ja varsinkin heidän kanssaan, jotka eivät tiedä, mikä ylioppilaskunta tai edustajisto on, tai miten he voivat vaikuttaa opiskeluympäristöönsä. Jos ei tiedä, ei voi valita.

Silloin on aivan sama, saako äänen antamisesta vain euron, kun todellisuudessa sillä olisi voinut saada pyöräparkin tai avoimen keskustelun tiloja sinne, mihin ne olisi halunnut. Se, että nämä yhteisön jäsenten ajamat asiat tulevat edustajiston keskusteluun, on teidän vastuullanne, tulevat edaattorit. Vahvistakaa sellaista Tamy-kulttuuria, jossa kaikilla on tilaa tuoda mielipiteitään ja ideoitaan esille ja jossa keskustelua käydään myös kokousten ulkopuolella. Huolehtikaa myös, ettei teistä tule puskista huutelijoita silloin, kun turhauttaa.

Alli Nokalle voi aina kopauttaa juttuvinkin, mutta jos ette itse ole esimerkiksi kyseenalaistaneet päätöstä, on turha valittaa. Vastuu päätöksistä on teidän. Huolehtikaa myös, että silloin kun edustajisto tai ylioppilaskunta ei toimikaan siten kuin pitäisi, puskassa valittamisen sijaan ideoitte, miten niitä voisi kehittää. Keskustelkaa ajatuksistanne myös toisten edaattorien ja puheenjohtajan kanssa. Edustajiston toimintaa ei muodosta yksin vain puheenjohtaja tai kolmannen kauden edaattorit, vaan te kaikki edustajiston jäsenet yhdessä.

Teistä riippuu, mitä puskissa keskustellaan.Virve Valtonen

Kirjoittaja on Tamyn edustajiston väistyvä puheenjohtaja| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto