Tm on arkistosivu.
Voit siirty Aviisin uudelle sivustolle tst.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Ääntenvälitystä mainostavat laput herättävät hämmennystä

Edustajistovaalit saivat lisäväriä ääntenvälitystoimiston ansiosta

Ääntenvälitystoimistoksi esittäytyvä porukka väittää ostavansa ja myyvänsä ääniä loka-marraskuun vaihteessa järjestettävissä Tamyn edustajistovaaleissa. Kampusalueelle ilmestyneet mainokset ovat herättäneet huvittuneisuutta, hämmennystä ja kiukkua.

"Olemme vakavissamme toimintamme ja antamiemme lupausten suhteen, mutta se ei estä meitä suhtautumasta asiaan humoristisesti", ääntenvälitystoimisto kertoo sähköpostitse Aviisille.

"Tarjoamamme palvelun avulla rationaalisesti toimivat yksilöt saavat mahdollisuuden harjoittaa vapailla markkinoilla vaihdantaa, joka hyödyttää kaikkia osapuolia."

Porukka kertoo jakaneensa ensimmäiset mainokset kampukselle 3. lokakuuta. He meinasivat kuolla nauruun, kun heidän sivujaan oli käyty katsomassa iltapäivään mennessä 1 200 kertaa.

"Tässä mielessä kyse on huumorista, mutta muussa mielessä ei. Olemme toki nauraneet ajatukselle, että olemme käytännössä pilanneet Tamyn vaalit.""No eivät tietenkään ole pilanneet", kommentoi Tamyn hallituksen puheenjohtaja Ilkka Tiensuu.

"Käytännössä projektin ainoa merkitys on se, että muutenkin ylityöllistetylle pääsihteerillemme on koitunut tästä jokunen työtunti lisää - tätä asianosaiset voisivat hävetä ja pahoitella."

Edustajiston puheenjohtaja Virve Valtonen on samaa mieltä:

"Miten niin pilanneet? Olemmehan saaneet enemmän näkyvyyttä Tamyn edustajistovaaleille kuin mitä muuten olisimme saaneet. Eikä vaaleja ole vielä käyty. En edelleenkään usko, että kukaan ehdokas ostaisi ääniä."

Toimisto myöntää, että ostajia heillä ei vielä ole.

"Emme halua paljastaa etukäteen liikaa äänestysmetodistamme, joten on ymmärrettävää, että ostajat vielä epäröivät luotettavuuttamme."

"Vaatii aikaa ja vaivaa pystyttää tuollainen toimisto. Jos sama energia olisi käytetty Tamyn toiminnan kehittämiseen, niin siitähän seuraisi vaikka mitä", napauttaa Valtonen.

Mutta kuka on ääntenvälitystoimiston takana?

"Idean takana on kaksi aivan tavallista opiskelijaa, jotka ovat oppineet luottamaan toisiinsa Tesoman katujen kovassa koulussa, taistelussa raholalaisia vastaan", sähköpostissa selitetään.

"Erilaista apua ovat tarjonneet noin kymmenen ihmistä. Suurin osa meistä on humanisteja ja yhteiskuntatieteilijöitä, mutta erityiskiitoksen ansaitsee tekninen neuvonantajamme tietojenkäsittelytieteen puolelta."Seppo Honkanen

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (24)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Tyt kaikki lomakkeen kohdat.
 1. Tieto-Pinnin Tietj (13.10.11, kello 17:05)

  On tainnut keltaisessa lapussa olla siittimen kuvia, kun sen yksityiskohtia on tuolla tavalla hmrretty. Muistan kohdanneeni vastaavaa eriss saksalaisperisiss audiovisuaalisissa mediatuotteissa.

  Hvetk pojat! Luultavasti siis pojat, koska on vaikea kuvitella tuollaista touhua tyttjen tekemksi.

 2. Seppo Honkanen / Aviisi (14.10.11, kello 12:52)

  Tieto-Pinnin Tietj: Oletuksesi on toki perusteltu, mutta virheellinen. Lapuissa ei ollut siittimen kuvia.

  Eikhn ntenvlitystoimisto saanut Aviisilta kohtuullisesti huomiota tempaukselleen, vaikka emme julkaisseet mainoslappua yhteystietojen kera. Jokainen tomistosta kiinnostunut osannee tarvittaessa Googlettaa.

  Mikli haluaa julkaista yhteystietojaan Aviisissa, kannattaa knty Pirunnyrkki Oy:n puoleen. He hoitavat Aviisin mainosmyynnin. www.pirunnyrkki.fi/

  Tamyn edustajiston nkemys ntenvlityksest: www.aviisi.fi/artikkeli/?...

 3. Comment Kirjoittaja (19.10.11, kello 10:53)

  Muistakaamme Humen giljotiini. Siit, ett lapussa ei ole siittimen kuvaa, ei voi ptell etteik siin pitisi olla.

 4. pullakahveet (20.10.11, kello 16:55)

  Eik ilmiselvn trolliin tarttuminen oo niin vanhan koulukunnan touhua? Huumorillahan tossa ollaan liikkeell ja nyt kysyttiin kommenttia jo reksiltkin. Ei nin.

 5. trollifantti (21.10.11, kello 13:50)

  Osoittaa suunnatonta puusilmisyytt Tamyn edustajistolta ja rehtorilta vastata trollailuun. :D huhhuh. Medialukutaitoa kehiin ja ei tehd asioista isompia kuin ne on.

 6. Trollaattori (21.10.11, kello 18:22)

  Haha, hyv trolli. Toimii!

 7. Metallipeiko (22.10.11, kello 0:38)

  Mielestni on aivan samantekev onko kyseess hauska pila vai vakava toiminta.

  Kannatan sataprosenttisesti kaikkea Tamyn uskottavuutta syv ja jrjestlle haittaa tekev toimintaa niin kauan, kun minun on siihen pakko kuulua.

  Vasta tmn trollin myt tajusin, ett minun on jsenmaksullani kustannettava omien arvojeni vastaista toimintaa. Minun on kirjaimellisesti pakko maksaa, jos haluan saada korkeakoulutuksen.

  Aion myyd neni tulevissa vaaleissa, vaikka se olisi varta vasten kielletty. En kehtaa kertoa tst kenellekn opiskelutoverilleni.

  Luulin joskus, ett yhteiskuntatieteellisesti painottuneessa Tampereen Yliopistossa nimenomaan kannustettaisiin kyseenalaistamaan epreiluja rakenteita...

 8. NMjk (22.10.11, kello 21:36)

  Voisko vhn tarkennusta saada, mik on tt "epreilua rakennetta" jota nimimerkki Metallipeikko kertoo Tamyn edustavan? Opiskelijan edunvalvonta? Ainejrjestjen ja kerhojen tukeminen?

  Nyt oikeesti miettik vhn. Muistutus: puolet maksusta on terveydenhuoltoon! Paljonko saisit samalla rahalla hoitoa muualla? Ihme inin.

  Oli trolli eli ei, mutta musta maksetuilla vaaleilla vitsailukaan ei ole kovin viehttv, kun tiet, kuinka monessa osassa maailmaa ei nestminen ole mahdollista. Ja joo, samat tyypit siell usein on, mut jos nestysaktiivisuus on jtn 25 prossaa niin onko ihme? (Nykyajan ihmisille hyvinvointi ja oikeudet on niin normaalia, ettei niit osaa arvostaa, ja niihin mieluusti pyyhkii perseen..Ajattelua ja suhteellistamista, rakkaat yhteiskuntatieteellisesti painottuneen ylioistomme opiskelijat!)

 9. Kopernikus (28.10.11, kello 14:34)

  Aamulehden uutisoinnin mukaan nten ostoa nytt todella tapahtuneen. En tied onko lehdell todisteita asiasta, mutta tmhn on trke! Jos nituloksen vristymisest on pienikin epilys, eik vaalit tulisi jrjest kokonaan uudestaan? Mielestni demokraattisen prosessin tulisi jo periaatesyist olla loukkaamaton.

 10. Seppo Honkanen / Aviisi (28.10.11, kello 14:47)

  Rohkenen lainata Ilkka Tiensuun Facebook-analyysia:

  "Nyt vhn sit kriittist journalismia. Ainut taho jonka mukaan ostamista on tapahtunut on ntenvlitystoimisto itse. Mit muutakaan tyypit voisivat tehd - vitt ett juu, ei tullut ostajia, siihen kaatui yritys, sori nyt vaan? Oletettu ostaja sen paremmin kuin myyjtkn eivt tulisi julkisuuteen, joten kauppaamista voi joka tapauksessa vitt tapahtuneen. Joten eikhn kyse ole toimiston vedtyksest. Siihen on nimittin ainakin allekirjoittaneen hyvin paljon helpompi uskoa kuin siihen ett joku oikeasti maksaisi yli kuusi hunttia edaripaikasta."

 11. NMjk (28.10.11, kello 21:29)

  Niin,

  mutta toisaalta yli 20 nt voi jakaa eri osoitteisiin, joten summan ei per ostaja ole tarvinnut olla niin iso. (Noin sivujen mukaan.)

  Ehkei pid ottaa linjaa, ettei varmasti ole tapahtunut: kuitenkin nten mr on sen verran pieni, etenkin jaettuna osiin, ettei se mitn ratkaise.

  Ihmetytt vaan jonkun riskinotto, ett on uskaltautunut luottamaan noihin tyyppeihin, ettei kukaan koskaan saa tiet (siis mikli nin on ett jotain on oikeasti ostettu.)

 12. Ilkka T. (29.10.11, kello 11:14)

  "mutta toisaalta yli 20 nt voi jakaa eri osoitteisiin, joten summan ei per ostaja ole tarvinnut olla niin iso. (Noin sivujen mukaan.)"

  Sivuilla kyll puhutaan selkesti yhdest ostajasta, jolle kaikki 26 nt olisi vlitetty. Tm olisi tullut maksamaan ostajalle 650 . Uskoo ken haluaa.

 13. Tulenkantaja (29.10.11, kello 19:50)

  Kas Metallipeiko, mukavaa havaita tll on muitakin samanmielisi. Olen kuvitellut yksin kantavani jrjestytymisvapauden lippua Tampereen Yliopistolla. Aiheen esiinnostaminen kntyy yleens vlittmsti eprelevanttiin argumentaatioon kuten "etk arvosta edunvalvontaa", "ihme itkua" tai "maksusta suurin osa menee kumminkin YTHS:lle" jne. vaikka kysymys pohjimmiltaan on ihmisen perustavaa laatua olevasta oikeudesta valita kerhot joihin kuuluu. Jrjestytymisvapauteen kuuluu mys negatiivinen vapaus olla liittymtt, jota nykyisin yliopistomaailmassa halveksitaan. Surullisinta ett nin mys yhteiskunnallisesti painottuneesssa yliopistossamme.

  Vastoin yleist ennakkoluuloa pakkojsenyyden poistaminen tehostaisi mys Tamyn toimintaa. Vapaaehtoisuuteen perustuvassa jrjestelmss jrjestn on kytnnn toiminnallaan kyettv perustelemaan jsenistlleen jsenyyden hydyllisyys. Eli se suuntaisi toimintaa poliitikkoleikeist kohti todellista vaikuttavuutta. Uskoisin samalla jsenmaksun jatkuvan nousun hidastuvan, tai jopa pyshtyvn. Tll hetkell valitetavan moni kokee maksun suuruudessa ja sill saatavassa hydyss merkittv epsuhtaa.

  Teknisesti ei olisi vaikea toteuttaa vaihtoehtoa jossa henkil voi halutessaan maksaa ainoastaan YTHS osuuden saadakseen oikeuden ylioppilasterveydenhuoltoon. Kyse on vain tahdosta.

 14. NMjk (29.10.11, kello 20:51)

  Tulenkantaja:"Jrjestytymisvapauteen kuuluu mys negatiivinen vapaus olla liittymtt, jota nykyisin yliopistomaailmassa halveksitaan. Surullisinta ett nin mys yhteiskunnallisesti painottuneesssa yliopistossamme."

  Kyll, sun on ollu tysin vapaaehtoista tulla Tayhin opiskelemaan. Jos et tll opiskele, et tartte myskn sit edunvalvontaa/ainejrjestj yms. Siin sit perustavaa vapautta. Ei onnistu rusinoiden poimiminen pullasta pelkstn.

  "Eli se suuntaisi toimintaa poliitikkoleikeist kohti todellista vaikuttavuutta. Uskoisin samalla jsenmaksun jatkuvan nousun hidastuvan, tai jopa pyshtyvn. Tll hetkell valitetavan moni kokee maksun suuruudessa ja sill saatavassa hydyss merkittv epsuhtaa."

  Mutuilulla mennn. Ninhn se vaan tuppaa oleen, ei osata arvostaa ennen kuin oikeudet on pois. Hei: miten vaikka ainejrjestjen toiminta? Ei ole tarpeeksi lhell/konkreettista? No voi tietysti vastata: "en min niit tarvitse", mutta samalla tavalla voit vaikka valittaa mys kunnanvaltuustosta, eduskunnasta yms. Nkalaa, vaikka? Yhtkunn. painottuneella opistollamme?

  (Huom: mitn likeist suhdetta tamyyn ei ole, mutta musta on outoa ett se esitetn ihme rahaa ja viattomia opiskelijoita syvn hirvin. lyllisesti helppoa plhpopulismia ilman sislt.)

 15. Ei oo pakko (29.10.11, kello 22:38)

  Mielestni mys kirkkoon, armeijaan, puolueeseen ja ammattiliittoon kuulumisen pitisi olla aina pakollista. Ei voi poimia rusinoita pullasta pelkstn. Ja jos se ei jollekin kelpaa, niin muuttakoon pois Suomesta. Ei tll ole kenenkn pakko olla.

  Ei ole mikn uutinen, ett kollektivistit ja konservatiivit eivt hyvksy ihmisen vapautta korkeaksi arvoksi. Pakkokin muuttuu heidn retoriikassaan aina oikeudeksi.

 16. NMjk (30.10.11, kello 21:21)

  , ei tss tartte mtn valtiota/kirkkoa vet argumenttiin mukaan, vaan analoginen tilanne on esimerkiksi kaupungin tyntekijill, joiden on pakko kuulua kaupungin sairauskassaan. Kauheeta vapauden riistoa, mutta: ei tartte hakea kaupungille tihin jos ei halua palkastaan tt osuutta maksaa. Ei tarvitse mys opiskella suomessa yliopistossa jos yokuntamaksu merkitsee vapauden loukkausta: voi menn vaikka jenkkeihin tai viroon opiskelemaan. Tm on vapaus mys!

  (Kytnnss: jos yokuntamaksu olisi vapaaehtoinen, miten yokunta voisi edustaa opiskelijoita? Silloin mys maksamattomat nauttisivat eduista (esim. edunvalvonta) vaan haluaisivatko he jttyty edunvalvonnan ulkopuolelle? Miten se tapahtuisi? Ehk tllainen jakautuminen ei olisi opiskelijoiden etu; ihan kollektiivina, eik myskn jrkevsti toteutettavissa..)

 17. Ei oo pakko (30.10.11, kello 23:36)

  Argumenttisi on tyylipuhdas konservatiivin argumentti: Koska pakkojrjestelmt x, y ja z kerran ovat olemassa, niiden kuuluukin olla olemassa. Et kuitenkaan ilmeisesti halua laajentaa pakkoja sellaisiin uusiin analogisiin tilanteisiin, joissa pakkoa ei juuri tll hetkell ole.

  Pidt Tampereen kaupungin pakollista yksityist sairauskassaa hyvn tai ainakin ei-huonona jrjestelyn, mutta et vaadi samanlaista Pirkkalan kunnan tyntekijille. Kannatat ylioppilaskuntien pakkojsenyytt siksi, kun sellainen kerran on joskus sdetty. Konservatiivisen argumentin perustavan outouden vuoksi et myskn halua "vet mukaan" kysymyst kirkkoon tai ammattiliittoon kuulumisen pakollisuudesta, koska ajatus on tietenkin tysin lytn.

  Konservatiivisen argumentin tukiargumenttina esiintyy vaatimus, jonka mukaan asiat pit hyvksy tai hylt sellaisina kuin ne ovat, mitn muutoksia vaatimatta. Tmn vuoksi konservatiivi esitt virheellisi dikotomioita kuten "maksa ylioppilaskunnan jsenmaksu mukisematta, tai l opiskele yliopistossa" tai "jos et halua kuulua yksityiseen sairauskassaan, l tyskentele Tampereen kaupungilla". Suuren hydyn (maksuttoman opiskelun tai hyvn typaikan) kylkiisen on mukamas pakko hyvksy pieni haittoja. Dikotomian toiseksi vaihtoehdoksi esitetn viel suurempia haittoja, kuten velvollisuus muuttaa maasta.

  Lisksi on huomautettava, ett en maininnut valtiota viestissni ollenkaan. Mielestni on hyv, ett valtio jrjest perusterveydenhoiton ja tasaa sen kulut, koska muuten tm tehtv j voittoa tavoitteleville vakuutusyhtiille. Valtio kyll puuhastelee mys monien sellaistenkin asioiden parissa, joista se saisi pit nppins erossa. En esimerkiksi halua maksaa senttikn valtion television minulle valikoimista etsivsarjoista ja urheilutapahtumista.

  Kuulun muuten ammattiliittoon. Vapaaehtoisesti. Kuten aiemmin sanoin, konservatiivit ja kollektivistit eivt hyvksy vapautta korkeaksi arvoksi. Tm on tietenkin tysin okei, mutta toivoisin ett ihmiset olisivat asiasta hieman rehellisempi ja avoimempia.

 18. Metallipeikko (31.10.11, kello 11:22)

  NMjk; Eik mainitsemasi analoginen tilanne kaupungin tyntekijiden kohdalla mene enemmnkin nin: kaikkien on pakko maksaa yhteisest terveydenhuollosta, mutta poliittisia kannanottoja tekevn ammattiliittoon ei ole pakko kuulua. Tllaisen jrjestelyn tekeminen yliopistolla ei sitten ole mahdollista?

  Mielestni korkeakoulua kyvt opiskelijat eivt ole niin tyhmi, ett jonkinlaisen valistuneen massojen krkijoukon tulisi heidn puolestaan ptt pakollisesta 'edunvalvonnasta'. Miksei samantien vaihdeta nime Tampereen Yliopiston Kansandemokraattiseksi Ylioppilaskunnaksi, niin ei j mitn epselvyyksi?

 19. NMjk (31.10.11, kello 15:16)

  Kauheeta konservatiivisuutta!-argumentointi on hieman perustaton (eik vaan hieman.)

  Kaikki muutokset ei ole hyvst, joten siihen on plj vedota.

  Yo-kuntamaksun poistamista vaativilta odottaisin edelleen parempaa perehtymist asiaan, mm. siihen mill tavalla sen voi toteuttaa. Itse eln esim siin uskossa ett yo-kuntien rooli on vahvistunut entist enemmn yo-uudistuksen jlkeen. Konkretiaa pliis, ei mitn "tll ei vapautta suvaita"-huutelua. Kun vapauskin on suht taipuisa ksite, jota on kiva kytt jenkki-henkisesti tarkoittaen muiden kustannuksella toteutuvaa vapautta. Jos sellaista vastustan, niin olen sitten kollektivisti tai mit nyt haluatkaan sanoa.. Ja mukavaa ett kommari-kortitkin on vedetty pyt. Tt se tuppaa oleen kun minminmin-landia trm todellisuuteen..

 20. NMjk (31.10.11, kello 15:30)

  Tulenkantaja:"Vastoin yleist ennakkoluuloa pakkojsenyyden poistaminen tehostaisi mys Tamyn toimintaa."

  Metallipeikolle: Ja koska haluan keskustella asiapohjalta, niin kysyn vaikka tmn vitteen jrke. Sill kun suurin osa rahoituksesta tulee juuri niist maksuista, niin miten se tehostuisi? Mihin vitteesi perustuu?

  Ja sitten kauhean outoa agumentointia se, ett "edustajisto edustaa vri kantoja" yms. kun kyseess on kuitenkin nestys, joten lopputulema eli edustajiston koostumus vastaa nestjien tahtoa. Ongelma tietenkin on, ett alle 30 prossaa nest, mutta tsskin tapauksessa edustajistossa esitettvt nkemykset/linjat vastaa nestneiden tahtoa. Tllaisessa jutussa ei vaan voi pst siihen, ett se vastaisi minun tai jonkun yksittisen opiskelijan (Metallipeikon) tahtoa, mutta ninhn on kaikissa vaaleissa. Ei kaupunginvaltuustokaan vastaa mun nkemyksini, mutta demokratia vaan nyt on tllasta, eika parempaa ratkaisuakaan ole kukaan tarjonnut.

  Sitten se, ettei se, ett ennenkin on ollut pakollinen kuuluminen yo-kuntaan, ole hyv argumentti sen silyttmisen puolesta. Miksei olisi? Haluan tiet mit konkreettista on tapahtunut/muuttunut, ettei tm jrjestelm toimi? (Hei, en sano ett se tai sairaskassa tms on paras tai "hyv" asia, se nyt vaan on tll hetkell toimiva asiantila). Siin vaiheessa kun yliopisto on ostoskeskustyyppinen ja opiskelija maksaa kaikesta, niin varmaan siin vaiheessa yokunta voi olla hyvinkin turha, mutta edelleen: se konkretia...

 21. Ei oo pakko (31.10.11, kello 16:14)

  Miten on edes mahdollista, ett kutsut negatiivista vapautta (eli vapautta pakosta) "muiden kustannuksella tapahtuvaksi vapaudeksi"? Onko mitn muuta sanaa, jolla tt voisi kuvata, jos sit ei halua kutsua kollektivismiksi?

  Jotta voisimme levitt tmn kiistan mys toiseen ikuisuuskysymykseen, niin voin kertoa, ett juuri tll argumentilla usein moititaan kieltytymistni asepalveluksesta. Koska en suostunut kollektiivin minulle mrmn "velvollisuuteen", itseks kieltytymiseni tapahtuu kollektiivia kyhdyttvsti, sill typanokseni ei ole ilmaiseksi kollektiivin kytettviss.

  Jos olet asevelvollisuuden kannattaja, niin voit sen sijaan mietti esimerkiksi sit, miten perustelisit esimerkiksi homoavioliittojen sallimisen ilman liberaaleja perusarvoja kuten yksiln vapaus.

  Miksi sit sitten pitisi kutsua, jos ei suorastaan jrpiseksi konservatiivisuudeksi, jos sanoo lauseita kuten "kaikki muutokset eivt ole hyvst", tarkoittaen sill kytnnss "karttakaamme muutosta aina kuin mahdollista ja vapaudesta viis". Loogisesti aivan samalla mutta sisllltn knteisell argumentilla voisi perustella sit, ett kaikki on muutettava: "Koska kaikki muutokset eivt ole pahasta, muuttakaamme aivan kaikki." Nm ovat mielestni molemmat aivan jrjettmi kantoja, mutta sin mynnt niist jrjettmksi ainoastaan toisen.

  Oppilaskuntien liittymisvapaus toimii aivan hyvin kaikissa Suomen ammattikorkeakouluissa. Ammattiliittojen liittymisvapaus toimii aivan hyvin useimmilla aloilla. Vakuutusyhtiiden liittymisvapaus toimii aivan hyvin, jos joku haluaa laajemman sairausvakuutuksen kuin sen, mink valtio kaikille jrjest.

  On ihan okei, jos et pid yksiln vapautta korkeana arvona. Olen kanssasi eri mielt, mutta saat pit mielipiteesi aivan, krhm, vapaasti. Se nyt vaan on niin, ett jos et ole individualisti ja liberaali, olet joko kollektivisti, konservatiivi tai molempia. En missn vaiheessa sanonut "kauhea konservatiivi" kuten esitit, vaan olen alusta alkaen korostanut, ett ihmiset saavat olla perusarvoista mit mielt tahansa, kunhan vain olisivat niist vhn rehellisempi. On aivan turha hptt mistn "oikeuksista", jos tarkoittaa oikeasti pakkoa.

 22. NMjk (31.10.11, kello 16:42)

  ....
  Huomaan kyll ett on mahdoton keskustella itse asiasta, vaan pakko keskitty siihen fantasiaan, mit muuta muka haluan pakolliseksi. Musta vaan on niin, ett pakollisuus yo-kuntamaksussa on PIENEMPI PAHA kuin vaihtoehto, ett yokunta olisi toimintakyvytn rhoitusongelmien takia. Vapauksien riistmist kannattaminen? Mun pit kannattaa mys asevelvollisuutta koska X? (En tod. kannata.) Maailma ei ole mustavalkoinen. (Onko pakollinen peruskoulukin pakko eik oikeus? on hyv vasta-esimerkki tolle vapaus-hrilylle..)

  Mun osalta keskustelu loppuu thn, kun me ei ilmeisesti voida puhua itse aiheesta eli YOKUNTA-MAKSUISTA.

 23. Blastoise (02.11.11, kello 14:39)

  Kamalaa...eik voitaisi st jotain lakia, jolla kiellettisiin tllainen toiminta?

 24. Ei oo pakko (02.11.11, kello 15:13)

  En vittnyt sinun kannattavan mitn muita pakkoja kuin niit, joita olet ekspliittisesti ilmoittanut kannattavasi. Esitin ainoastaan joitakin analogisia tilanteita osoittaakseni ajattelusi ristiriitaisuuden ja pohjimmiltaan konservatiivisen luonteen. Nkemystsi ei nyt ohjaavan mikn periaate vaan pelkk muutoksen vlttely ja se, milt nyt sattuu kunkin tapauksen kohdalla tuntuvan.

  Oikein kiva juttu, jos et kannata asevelvollisuutta. Ei se nyt kuitenkaan kai ihan pelkk sattumaa ole, ett asevelvollisuuden kannattajat ja pakkojsenyyden kannattajat moittivat minua "itsekkksi" ja "hrilijksi" tsmlleen samoilla tavoilla. Siinp mietittv itse kullekin!

  Et ole esittnyt mitn teoriaa sille, miksi vapaaehtoinen jsenyys toimii ammattiliittojen ja ammattikorkeakoulujen oppilaskuntien kohdalla mutta ei toimisi ylioppilaskunnissa. Minun elmnkatsomukseni nyt vain sattuu olemaan, ett vapaus on aina itseisarvo, ja muut nkemykseni seuraavat siit, ellei ole todella painavia syit rajoittaa ihmisten vapautta. Yhteiskuntien vlinen vertailu taas osoittaa, ett ainakin perusturva, perusterveydenhoito ja peruskoulutus kannattaa sosialisoida. En ole dogmaattinen libertaari.

  Peruskouluargumenttisi on aivan lapsellinen. Ensinnkn Suomessa ei ole peruskoulupakkoa vaan oppivelvollisuus, joka pttyy 15-vuotiaana. Oppivelvollisuuden voi suorittaa mill tahansa tavalla, kunhan peruskoululle asetetut tietosisllt tyttyvt. Ymmrrykseltn vajailla ihmisill, kuten lapsilla, ei tietenkn voi olla tysi vapauksia eik oikeuksia. Tmn luulisi olevan itsestn selv kaikille paitsi saivartelijoille. Ei ole yksilnvapauden loukkaus, ett joka aterialla ei ole suklaamuroja, tai ett 14-vuotias ei voi itse hallinnoida perintomaisuuttaan.

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Tyt kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitteriss
Tampereen yliopisto