Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Klassikkoni: Jotta unohtaisimme saman

Ainoastaan ilman reseptiä myytäviä yskänlääkkeitä on käytetty yhtä väärin kuin 7 päivää -lehteä. Lukijat ovat tartuneet Seiskaan kuin mihin tahansa lehteen ymmärtämättä sen erikoislaatuisuutta. Sitä on luettu perinteisenä tiedonlähteenä, tai siitä on yritetty etsiä naistenlehtimäisiä elämänohjeita.

Seiskan tarkoitus avata uudenlainen todellisuus lukijalleen on jäänyt ymmärtämättä. Lukutapakin on pysynyt perinteisenä, vaikka Seiska poikkeaa muista lehdistä siten, ettei lukemaansa tule muistaa missään tilanteessa. Juuri väärinymmärrysten takia lehdelle on muodostunut sivistymätön maine.

Seiskaan viittamista ei katsota hyvällä.Unohtamisen vapaus vie Seiskan lukijan migreeninkeltaiseen todellisuuteen, joka luo kontrastin lukijan elämään. Keltaisessa todellisuudessa kaikki on saman arvoista. Petetyn vaimon paljastuminen lampaaksi on yhtä suuri shokki kuin hampurilaisen syönti.

Mikäli väsynyt lukija ei jaksa etsiä tapahtumien kulkua tekstistä, kuvamanipulaatiot avaavat tapahtunutta. Tekstin niukkuuden vuoksi Seiskaa voisikin kuvailla enemmän kuvalehdeksi, sillä harvoin teksti toimii ilman kuvan tuomaa totuusarvoa. Toisinaan taas teksti tuo juttuun juuri sen merkityksen, mitä kuvista ei löydy.

Talon eteen parkeerattu auto saattaa kuvittaa yhtä hyvin seesteistä perheonnea kuin tukehduttavaa pattitilannetta parisuhteessa.

Seiskaa ei kuitenkaan missään nimessä tule tilata kotiin, sillä liikakäyttö saattaa saada käyttäjänsä uskomaan, että lehden todellisuus on ainoa todellisuus. Lehteä tulee silmäillä pizzerian nurkassa tai mökkilaiturilla. Lehden jälkeen oma todellisuus näyttää lohduttavan tasapainoiselta viimeistään viimeisen sivun puolialastomien naisenalkujen jälkeen. Heidän luonteenpiirteitään ovat aina estottomuus, liika kiltteys tai yllytyshulluus.Sanna-Kaisa Lähdeaho

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto