Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Nokan kopautus: Ketä Alli äänestäisi?

Sitoutumattomien suosio jatkuu ehdokasasetteluissa. Siitä sisuuntuneina poliittiset nostavat metelin sitoutumattomien ideologisesta epäilyttävyydestä.

Tavallaan Alli ei ymmärrä, miksi ylioppilaskunnassa valtakunnanpoliittisen jaon pitäisikään olla relevantti. Ylioppilaskunta toimii kapealla sektorilla, ja monet sen toiminnot ovat täysin epäpoliittisia. Mitä niitä politisoimaan.Toisaalta miksi ylioppilaskunnan pitäisi olla muusta yhteiskunnasta poliittisesti erillinen? Yleisesti ottaen ehdokasmäärät putoavat. Ei kiinnosta, vai eikö uskallus riitä?

Kiinnostuksen tai uskalluksen puute voi näkyä ainakin poliittisten ehdokasmäärän laskuna. Alli ihmettelee sitäkin, mikä poliittisissa pelottaa? Ylioppilaskuntapolitiikka on kuitenkin aika harmitonta puuhastelua. Alli ei myöskään ymmärrä sitoutumattomien virttä, että poliittiset olisivat puolueiden talutusnuorassa.

Allin mielestä poliittiset ovat vain rehellisiä ollessaan avoimia kannoissaan. Ja poliittiset ovat ihan yhtä tavallisia tyyppejä kuin sitoutumattomat. Ainakin parin edarikaljan jälkeen, sen Alli tietää.

Mutta lopullisen rappion tason kertoo äänestysprosentin laskuprosentti.


Alli Nokka| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto