Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Muutoksen tuulia edustajistovaaleissa

ViVan ja sosialidemokraattien vaalirengas Punaiset – De Röda hajosi. Vaalien ehdokasmäärä nousi 12:lla.

Miksi ette enää muodosta vaalirengasta sosialidemokraattien kanssa, Tampereen yliopiston vihreän vasemmiston vaaliasioitsija Tiina Heikkilä?

"SDP:n toiminta puolueena on ollut viime aikoina kaikkea muuta kuin vasemmistolaista, emmekä yksinkertaisesti halua osallistua sellaiseen. Erityisesti demareiden perustulolinjaukset ovat hiertäneet meitä. Viva ei ole puoluepoliittinen järjestö, ja jossain menee raja. Jos kysyt sosialidemokraateilta asiaa, he ovat varmasti pohtineet samaa. Vaalirengas on ollut jo aiemmin jossain määrin tekninen ja olemassa historiallisista syistä, ja olemme jo pitkään pohtineet itsenäistä vaaliliittoa. Emme halua assosioitua demareihin, koska tavoitteemme eroavat paljon. Paikalliset sosiaalidemokraatit ovat hyviä tyyppejä, eikä taustalla ole mitään dramaattista riitaa."



Miksi ette enää muodosta vaalirengasta vihreän vasemmiston kanssa, sosialidemokraattien vaaliasioitsija Pekka Suhonen?

"Alkuun kysyttäköön samaa myös vihreältä vasemmistolta. Haluamme koittaa osallistua omillamme tänä vuonna, sillä meillä on sen verran mielipide-eroja perustulokysymyksissä. ViVan puolelta tuli samansuuntaista mielialaa siitä, ettei tänä vuonna tehdä vaaliliittoa. Kaikessa sovussa ja yhteistyöhengessä teimme tällaisen päätöksen."



Johtuuko vaaliliittonne perustaminen Perussuomalaisten noususta vuoden 2011 eduskuntavaaleissa, Perussuomalaisten nuorten vaaliasioitsija Vitali Kelkka?

"Kyllä tavallaan. Olemme halunneet lisää näkyvyyttä Tampereen yliopistolla, koska meillähän ei ole sitä siellä aikaisemmin ollut. Ryhmä muodostui, kun keskustelimme asiasta piirijärjestön kanssa. Pääsääntöisesti olemme samoilla linjoilla Perussuomalaisten oppositiopolitiikan kanssa, mutta olemme radikaalimpia ajamaan esimerkiksi opiskelijoiden etuja. "



Miksi vaihdoitte nimenne (ent. Medisiinarit), Sitoutumattomien Kauppislaisten vaaliasioitsija Miia Löppönen?

"Kaupissa opiskelee muitakin kuin lääketieteen opiskelijoita. Edellinen nimi tuntui huonolta sen takia, että haluamme korostaa olevamme kaikkien kauppilaisten asialla."



Mikael Muurinen Kaakkois-Tampereen Nihilistiliitosta, olette Nekalan Miesorjapuolueen kanssa Kehittyvien Tiedekuntien Suomi -vaalirenkaassa. Vaalirenkaanne lyhenne on SIITOIN. Pekka Siitoin oli tunnettu suomalainen uusnatsijohtaja ja mustan magian harrastaja. Miksi halusitte lainata vaalirenkaanne nimen Siitoinilta? Aikooko SIITOIN voittaa edarivaalit mustalla magialla?

"Pidämme Fingerpori-huumorista ja näemme Pekka Siitoinin koomisena kylähulluna. Emme tietenkään kannata äärioikeistolaisia aatteita. Emme ole okkultisteja. Olen kyllä lukenut netistä jotain valittuja pätkiä Siitoinin okkultismijutuista, ja ne ovat kyllä täyttä kreisikamaa. Jos on musta huumorintaju, niin musta magia varmasti naurattaa."



Onko kokonaisehdokasmäärä nousussa, edustajiston puheenjohtaja Terhi Meriläinen?

"Ehdokkaita on 12 enemmän kuin viimeksi. Tamylla on kuitenkin 10 000 jäsentä, jolloin 12 ehdokasta sinne tai tänne ei hirveästi vaikuta."



Miten äänestysaktiivisuutta saisi nostettua?

"Äänestysaktiivisuuteen vaikuttavat monet asiat. Kyse ei varmaankaan ole siitä, etteivät ihmiset tiedä Tamysta. Ylioppilaskunnan toimintaa ei koeta läheiseksi, ja parina ensimmäisenä vuotena opiskelijat eivät ole muutenkaan niin perillä asioista. Sitten taas vastaan tulevat opintoaikojen rajaukset ja siirtyminen työelämään, eli myös valtakunnallinen tilanne vaikuttaa äänestysaktiivisuuteen."



Riikka Kämppi & Samuli Huttunen, teksti



| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (2)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.
  1. Jack Black (18.10.13, kello 12:50)

    TTY:n edustajistossa on ainoastaan yksi poliittisesta ryhmittymästä valittu edustaja, kun paikkoja on 35 kpl. Tampereen yliopistossa taas politiikkaa tykätään sotkea mukaan kaikkeen mahdolliseen. Yliopiston opiskelijoiden edunvalvonnassa ei mielestäni ole juurikaan yhtymäkohtia vasemmistolaisuuteen tai oikeistolaisuuteen tai vihreyteen. Opiskelijat haluavat kohtuullisen toimeentulon, toimivan opetuksen, virkistystä sekä töitä valmistumisen jälkeen. Miten TTY:llä pärjätään ilman poliittista p*skanjauhantaa? Ainakin minä kuulen useasti puhuttavan, että TTY:llä on opiskelijoiden asiat parimmin kuin TAY:lla. Olisiko asioita parempi ajaa muuten kuin aattellisuuden kautta? Mitä politisoiminen on antanut Tampereen yliopiston opiskelijoille (mikä TTY:läisiltä puuttuu)?

  2. JuhoL (18.11.13, kello 16:12)

    Dear Jack Black.

    Tekniikan ja luonnontieteiden opiskelijat ovat varmasti keskivertoa pragmaattisempia, jolloin ylimääräiset poliittiset krumeluurit unohdetaan suosiolla, jos on kysymys opiskelijaetujen ajamisesta. Politikoiminen voi olla hauskaa, mutta yliopistolla ollaan opiskelemassa, eikä kyseinen kädenvääntö mahdu teekkareiden no-nonsense-ajattelutapaan.

    Lisäksi, mitä nyt olen vuosien varrella sivustaseurannut, niin TTY:n opiskelijoiden mielipiteissä on paljon elementtejä kokoomuslaisesta markkinahenkisyydestä, vihreästä luontoystävällisyydestä ja lievästä kansallismielisyydestä. Ehkei siis ideologisia jännitteitä ole edes tarjolla...

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.



Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto