Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

100% kakkis

Olen kaupungilla törmännyt reviiriään tiukasti puolustavaan nisäkäslajiin. Tunnusmerkkinä populaatiolle on housut puolitangossa, pullo kädessä ja ronskit puheet. Ei, kyseessä ei ole naaraslaji pissikset (örvelys teinius). Siitähän on jo kirjoitettu.

Kyseessä on uroslaji kakkikset (örvelys äijälös). Sitä on esiintynyt Suomessa jo joitakin satoja vuosia.

Toisin kuin alalajinsa pissikset, kakkikset eivät nauti ravinnokseen siideriä vaan kaljaa ja tiukkaa viinaa. Kun pissis-sana tulee lajin ominaispiirteestä eli kännissä puistossa pissaamisesta, kakkis-sana tulee tietenkin kännissä housuun kakkimisesta.

Lajeilla on paljon yhteistäkin. Sekä pissiksillä että kakkiksilla on tiukat ulkonäkökriteerit lauman jäseneksi pääsemiseksi.

Jotta nuori naaras tulisi hyväksytyksi mukaan, eli lajin äännähtelyn mukaan 100%:seksi, aid0ksi tai pro pissikseksi, täytyy korvissa olla isot renkaat, jalassa puoleen kankkuun yltävät Miss Sixtyt sekä yläosassa lähes nisät paljastava pinkki narutoppi.

Jotta uros taas pääsisi kakkis-laumaan, tulee sen unohtaa tälläytyminen tyystin. Muuten varsinkin vanhemmat kakkikset otaksuvat raukan kuuluvan metro- tai jopa homoseksuaalien alalajiin. Tämä olisi kohtalokasta, sillä nämä vielä varsin harvoin näyttäytyvät yksilöt koetaan vihollisiksi.

Kun kakkis kohtaa uhkaavia, pörhenteleviä uroita, alkaa reviiritaistelu. Se on siitä omalaatuinen, että kamppailuun osallistuu vain kakkiksia. Ne vetäytyvät luolaansa - jota baariksikin kutsutaan - ja puhuvat kakkaa nuoresta sukupolvesta: homoista, metroista ja ihan vaikka polkupyöristä.

Pissisten ja kakkisten äännähtelyt muistuttavat toisiaan. Kun pissis kommunikoi lajitovereidensa kanssa kimeällä vittu-viddu-sviddu-vitTUU-rääkäisyllä, kutsuu kakkis kaltaisiaan matalammalla saatana-perkele-helvetti-jumalauTAA-karjaisulla. Kummassakaan tapauksessa sanoma ei useimmiten mene perille.


Molemmilla populaatioilla on kiihkeä vietti syleillä lajitovereitaan humalatilan vallitessa. Pissikset halailevat toisiaan kovaäänisesti hihkuen ja jakavat "kaveripusui".

Kakkikset taas syleilevät poikapainiksi kutsutulla tavalla. Ähinä ja puhina on kova, kun uroot vyöryttävät toisiaan pitkin pusikoita. Mustelmiahan siitä tulee, mutta on niitä pissiksilläkin.

Kaulassa.

Pissikset ja kakkikset saattavat joskus painia, siis "painia" myös keskenään. Vanha uros - nuori naaras -yhdistelmä tuottaa onneksi harvoin jälkeläisiä. Yleensä pissis hengaa steissipossen kanssa ja kakkis tiirailee kuppilan ämmiä.

Mitä opimme? Juttujen ideointiin kannattaa panostaa. Rajansa tosin silläkin.

Harjoittelimme luovuutta muiden ylioppilaslehtien toimittajien kanssa maanantaina. Kirjoittelimme lapuille henkilöitä, esineitä ja opiskelijoitten tarpeita. Onnetar valitsi meille sanat Raimo Sailas, kumi ja puhtaus.

Paras jutunaihe, joka meille tuli niistä mieleen, kuului: "Raimo Sailas haluaa säilyttää suomalaisrodun puhtaana jakamalla vaihto-opiskelijoille kumeja."

Onneksi en nyt kuitenkaan siitä kirjoittanut.

Tällä kirjoituksella Aviisi osallistuu The Most Useless Column Of the Year -kilpailuun.


Warning: getimagesize(../media/kuvat/toimitus/toimittaja_1.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/aviisifi/public_html/arkisto/include/pohjat/artikkeli_eikuvaa.tmpl.php on line 11
Juha Honkonen
Juha Honkonen
| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto