Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Rauha yliopistolle

Opiskelijalle yliopisto on paikka, jossa hän haluaa viihtyä ja tehdä työtään rauhassa. Hyvät opiskeluolosuhteet ovat edellytys opintojen etenemiselle. Viime aikoina opiskelurauhan
ensisijaisuus näyttää unohtuneen joidenkin poliitikkojen lisäksi myös oman yliopistomme Tilapalveluyksiköltä.

Yliopistolaitos on valitettavasti ajautumassa osaksi kulutuskeskeistä arkipäiväämme. Yritykset ovat hivuttautuneet yliopiston alueelle ilman suurempaa hälyä vallaten pienen nurkan toisensa jälkeen. Harva se päivä saamme huomata astuneemme yliopiston tiloissa mainosväijytykseen. Mainostajien houkuttelevat tarjoukset, niin pyyteettömän oloinen virvoitusjuomien jakaminen kuin opintolainan tarjoaminen nuudelipaketin kylkiäisenä ovat kuitenkin tarpeetonta tuputusta. Tämän kehityksen valossa yhä merkillisempää on, että opiskelijoiden oma Luomuruokapiiri on väärinkäsityksen vuoksi ajettu Päätalon aulasta pois.

Toivommekin työrauhaa koko yliopiston väelle. On selvää, että tälle kehityskululle on saatava jonkinlaiset rajat. Rajat tulee sopia julkisesti ja ne pitää tehdä kaikille asianosaisille selviksi. Ehdotamme, että vain opiskelijoille lisäarvoa tuovat palveluntarjoajat (mm. sanomalehdet ja kustantamot) saisivat rajoitetusti näkyä yliopiston yleisissä tiloissa. Opetustiloihin yrityksillä ei sen sijaan pitäisi olla mitään asiaa, ei edes lääketieteellisessä tiedekunnassa.

Yliopisto ei ole markkinapaikka, eikä sen instituutiona tule antautua kulutuskeskeisen kulttuurin osaksi. Yliopisto on yhteiskunnan sivistyksen ja tieteen tyyssija, ja sellaisena sen toivotaan pysyvänkin.

Olli Seuri
Tampereen yliopiston
vihreä vasemmisto

Emilia Savolainen
Vihreä Lista

Esa Suominen
Tampereen Sosialidemok

Juha Honkonen
| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto