Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Kauppa- ja hallintotieteellisen remontti jakaa mielipiteitä

Laitosjakoa kritisoidaan, kauppakorkean kehittymistä odotellaan vielä

Kauppa- ja hallintotieteiden opiskelijat ovat saaneet totutella uusiin kuvioihin, sillä tiedekunta laitettiin täysremonttiin elokuun alusta. Aiemman kuuden laitoksen tilalle syntyi neljä täysin uutta laitosta. Tiedekuntaan perustettiin myös kauppakorkeakoulu, joka toimii tiedekunnan sisällä.

Uusi järjestely ei ole ollut opiskelijalle kovin helppo omaksua.

"Järjestelmä on hieman sekava opiskelijan kannalta, ja vielä sekavampi se on ulkopuolisen silmään", sanoo ainejärjestö Boomin puheenjohtaja Jarno Lahtinen.

"Sekavuutta on aiheuttanut myös se, että laitoksilla on kauppakorkeaan kuuluvia ja kuulumattomia aineita", hän jatkaa.

Lahtisen mukaan opiskelijoilta tullut palaute on ollut lähinnä negatiivista. Hän mieltää itsensä jo kauppakorkean opiskelijaksi, mutta muista opiskelijoista hän ei ole varma.

Lahtinen ei silti halua lähteä tuomitsemaan muutoksia, vaan hän luottaa siihen, että ajan mittaan myös kauppakorkea alkaa toimia.

Kovin kiittävää palautetta ei ole kuullut myöskään kunnallistieteiden opiskelijoiden Hallojen puheenjohtaja Anni Jäntti.

"Korviin on kantautunut, että laitosuudistuksen hyödyllisyydestä ja tarpeellisuudesta ollaan montaa mieltä. Tai itse asiassa en tiedä ketään kunnallistieteiden opiskelijaa, joka olisi sitä mieltä, että uudistus oli tarpeellinen", Jäntti sanoo.

Jäntti toteaa, että ainejärjestölle uusi tilanne on haaste. Aiemmin yhdellä laitoksella toimineet ainejärjestöt ovat nyt pirstoutuneet useille laitoksille. Hallat jakaantuivat yhdeltä laitokselta kolmelle, ja samoin kävi myös Boomille. Hallintotieteiden opiskelijoiden Staabi jakaantui kolmelta laitokselta neljälle.

Opiskelijat
hakevat paikkaansa

Tiedekunnan dekaani Arto Haveri myöntää, että opiskelijat ovat varmasti olleet syksyllä hämmentyneitä.

"Usein tuntuu, että muutoksista ei ole koskaan riittävästi tietoa", hän sanoo.

Ainejärjestöjen puheenjohtajien mukaan tietoa on ollut saatavilla, mutta sitä on pitänyt aktiivisesti itse etsiä.

Arto Haverin mukaan on liian aikaista sanoa, millaisia uudistusten lopulliset tulokset ovat. Tähän mennessä hän ei ole ainakaan kuullut yhtään seikkaa, joka olisi merkinnyt huononnusta edelliseen laitosjakoon verrattuna.

Kaikki eivät ole tyytymättömiä uusiin järjestelyihin. Ainejärjestö Staabin puheenjohtajan Satu Airaksen mukaan opiskelijat hakevat vielä paikkaansa uusilla laitoksilla, mutta laitosjakoon ollaan silti tyytyväisiä.

"Ymmärtääkseni hallintotieteiden opiskelijat ovat kokeneet uudistuksen lähinnä positiivisena. Esimerkiksi oikeustieteiden laitoksen muodostaminen oli looginen ja jo kaivattu uudistus", Airas kertoo.

Kauppakorkea
vaalii ulkosuhteita

Laitosjaon lisäksi toinen syksyn suuri uudistus oli kauppakorkeakoulun perustaminen yliopistolle. Kauppakorkean johtoon valittu professori Mikko Ruohonen toteaa, että kauppakorkea joutui "lähtemään juosten junaan", mutta hän uskoo, että jo vuoden päästä kauppakorkea on alkanut löytää paikkansa.

Ruohonen kuvailee kauppakorkeata kehysorganisaatioksi, jonka tärkein tehtävä on viedä viestiä kauppatieteistä yritysmaailmaan.

Ruohoselle kantautuneiden viestien perusteella yritysmaailma on ollut tyytyväinen kauppakorkean perustamiseen, mutta sen malliin ei ole oltu yhtä lailla tyytyväisiä.

Yhteistyö vaatii opettelua, sillä yritys- ja yliopistomaailman toimintatavat ovat erilaiset.

"Olen vitsaillut, että ensimmäinen kvartaali tulee nyt täyteen", Ruohonen sanoo.

Juhani Saarinen
| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto