![]() |
|
![]() |
Tamyn hallitus esittää seuraavassa edustajiston kokouksessa 10. marraskuuta, että järjestösihteerin viralle varattaisiin rahat seuraavasta budjestista.
Tämä tarkoittaa sitä, että ylioppilaskunnassa saattaa olla järjestösihteeri jo ensi syksynä.
Järjestösihteeri ottaisi hoitaakseen etenkin yhteydet aine- ja muihin opiskelijajärjestöihin. Nykyisin ainejärjestöyhteyksistä vastaa sosiaalipoliittinen sihteeri muiden töidensä lomassa.
Järjestösihteerin viran edellytyksiä pohtinut työryhmä toteaa loppuraportissaan, että nykyisellä työntekijämäärällä järjestöpuolta ei voida kehittää ja että sosiaalipoliittinen sektori jää liian vähälle huomiolle.
Myös ylioppilaskunnan pääsihteerin työmäärän katsotaan olevan kohtuuton.
Järjestöyhteyksien lisäksi uuden sihteerin vastuulle tulisi työryhmän ehdotuksen mukaan joitakin nykyisin pääsihteerille ja sosiaalipoliittiselle sihteerille kuuluvia tehtäviä.
Edustajiston oikeistoryhmät ovat olleet uutta virkaa kohtaan kriittisimpiä.
"Jos se palvelee jäsenistöä, ok, mutta suhtaudun perusvarauksella uusiin virkoihin. Suuri kysymys on palkkaus, mistä rahat tulevat", edustajiston 1. varapuheenjohtaja Henna Hopia (SySi) pohtii.
Työryhmän mukaan uusi virka maksaisi noin 26000 euroa vuodessa. Pääsihteeri Mikko Aaltosen mielestä virkaan on varaa.
"Tällä hetkellä varaa tilinpäätöksen ylijäämän perusteella olisi. Ylioppilaskunnan talous näyttää vakaalta myös tulevaisuudessa."
Tamyn viisihenkinen sihteeristö on kokonaisuudessaan uuden viran kannalla.
"Ainejärjestöille ei riitä tarpeeksi aikaa. Nyt kaikki joudutaan tekemään suunnilleen edellisvuoden tapaan, mutta toiminnan kehittämiseen ei ole aikaa", sopo-sihteeri Anne Lindfors sanoo.
Yksi järjestösihteerityöryhmän perusteluista uuden viran puolesta oli juuri se, että sosiaalipoliittinen sektori on ylioppilaskunnan ydintoimintaa, ja sopo-sihteerin tulisi pystyä keskittymään siihen täysipäiväisesti.
Uuden viran perustamiseen vaadittavien rahojen jakamista suoraan ainejärjestöille on myös pohdittu. Lindfors ei pidä vaihtoehtoa hyvänä. Jaettuna rahaa ei jäisi kenellekään kovin paljon, ja etenkin pienet ainejärjestöt saattaisivat jäädä heitteille.
"Sitä paitsi tavoitteena on tukea järjestöjä ja tehdä yhteistyötä. Ylioppilaskunnan toiminnassa törmätään muutenkin aina siihen, että opiskelijat olisi saatava mukaan."
Ainejärjestöissä uuteen virkaan suhtaudutaan varovaisen myönteisesti.
"Itse olen sitä mieltä, että se on hyvä idea, mutta toisaalta yleinen henki on sellainen, että asiat toimivat nykyiselläänkin", historian opiskelijoiden Patinan puheenjohtaja Kirsi Koivukangas sanoo.
"Näen kaiken avun siihen suuntaan hyvänä. On koettu, että sihteerit ovat ylityöllistettyjä", matemaattisten tieteiden ja tietojenkäsittelyopin ainejärjestön Luupin puheenjohtaja Terhi Pirttimäki toteaa.
Muista ylioppilaskunnista ei saa tarkkaa vertailukohtaa, sillä sihteereiden toimenkuvat vaihtelevat paljon.
Vastaavankokoisista ylioppilaskunnista esimerkiksi Turussa on järjestö- ja tiedotussihteeri, muttei ollenkaan kulttuurisihteeriä. Tampereen teknillisen yliopiston ylioppilaskunnalla puolestaan on sekä järjestö- että tiedotussihteeri, muttei kulttuurisihteeriä.
Kommentointi on suljettu arkistosivulla.
Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen