Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Ahdasta akustiikkaa

Ville Antilan kotona mahtuu oleskelemaan joten kuten kuusi ihmistä, sitä isommalla porukalla loppuu happi. Kokeiltu on. Kuva: Tuomo Tamminen
Ville Antilan kotona mahtuu oleskelemaan joten kuten kuusi ihmistä, sitä isommalla porukalla loppuu happi. Kokeiltu on. Kuva: Tuomo Tamminen

Vanhan Domuksen sairaalan vuodeosastoa muistuttavilla käytävillä on aivan hiljaista. Asukkaat käyvät joko oikeasti luennoilla tai sitten asuntolassa vaeltava tuntematon henkilö on käynnistänyt hiljaisen tv-lupatarkastajavaroituksen.

Yhdestä koillissiiven asunnosta kuuluu vaimeaa jytkettä. Ovikellon soidessa musiikki hiljenee ja ovi aukeaa. Toisen vuoden tietojenkäsittelyopin opiskelija Ville Antila kutsuu hieman epäröiden kotiinsa.

"Ei tämä tosin ihan kodilta vieläkään tunnu, vaikka välillä tätä kodiksi kutsunkin."

Asutun näköinen pieni keittiötön yksiö kyllä on. Eri seinille ripotellut hyllyt ovat täynnä cd- ja lp-levyjä, sänky ja lattia ovat vaatteiden peitossa, nurkassa on tyhjä kaljakori ja muutama muu pullo.

Kirjoituspöydällä on tietokoneen lisäksi kaksi levysoitinta ja mikseri. Vapaa-ajallaan Antila tekee Nelkyt2-ryhmänsä kanssa hiphop-musiikkia.

Antilaa rassaa eniten keittiön puute. Kerroskeittiö ei houkuttele eikä mikrossa pysty valmistamaan kovin monipuolista apetta. Tilannetta parantamaan hän on hankkinut vastikään keittolevyn, mutta se odottaa vielä kylpyhuoneessa.

Vessa onkin yllättävän siisti muuhun kämppään verrattuna. Antila kertoo pesevänsä sen vähintään kerran kuussa.

"Kun ei ole keittiötä, vessaa pitää käyttää niin moneen muuhunkin. Astioita tiskatessa tulee usein pestyä vessaa muutenkin."

Antila jonottaa Toasilta asuntoa keskustasta ja Järvensivusta, toivottavasti vähän nykyistä isompaa. Katutasoltakin hän haluaisi hieman korkeammalle.

Nyt Pellervonkatu kulkijoineen on vähän liian lähellä. Valjun marjapuuron väriset verhot ovatkin yleensä vedetty ikkunan eteen.

Muuten Antila on tyytyväinen. Vuokra on halpa, 185 euroa plus kymppi nettiyhteydestä, ja naapurit mukavia tai ainakin huomaamattomia. Sporttiselle opiskelijalle Kalevan liikuntamahdollisuudet ovat myös olleet plussaa.

"Ja pienen asunnon akustiikka sopii hyvin musiikin tekemiseen."

Tuomo Tamminen
| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto