Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Sökö sekoittaa pelimaailman

Suomen vedonlyöntimarkkinoilla puhaltavat uudet tuulet. Kyseessä ei ole Veikkauksen uusi pelimuoto, vaan vanha kunnon sökö, jota voi nyt pelata netin kautta rahasta. Pokeripelit ovat Jenkeissä suuri kansanhuvi ja naapuri Ruotsissakin buumi on kova - nyt aletaan herätä myös Suomessa.

Kun suomalaiset valitsevat sadoista pokerihuoneista sen oikean ja turvallisen, pääkriteereitä on yleensä kaksi. Sivun on oltava luetettava, ja lisäksi sökö-pelin on löydyttävä tarjonnasta. Yleensä pokerisivut käsittävät maailmalla suositut Texas HoldÂ’emin ja Omahan, sököä pääsee pelaamaan vain harvoin.

Kyllä sökörinkiinkin pääsee, esimerkiksi osoitteessa www.pokerium.com, jossa peliä pääsee kokeilemaan ilmaiseksi hupipelinä. Se on hyvä harjoittelupaikka ennen rahapeleihin siirtymistä. Kaiken lisäksi opastus tapahtuu suomeksi.

Harjoittelu onkin tarpeen, sillä helppoa rahaa on kilpailun kiristyessä aina vähemmän tarjolla. Jos kuitenkin olet menestynyt kaveriporukassa, onnistuu se myös nettipokerissa.

Siinä pätee sama sääntö kuin kotoisessa korttipiirissäkin, eli pitemmän päälle ei tarvitse osata pelin hienouksia kunnolla jos vastustajasi ovat vielä huonompia.

Pokerium järjestää myös "freerolleja", joissa on mahdollisuus voittaa rahapalkintoja ilman alkupääomaa. Kynnys pelaamiselle on siten todella matala. Kun taidot kehittyvät, on aika siirtyä tositoimiin ja putsata naapurimaan korttihait. Halvimmillaan rahapelejä pääsee kokeilemaan jopa euron alkupanoksella, isoimmissa pöydissä isketään sitten jo tuhansien panoksilla.

Pokerinpeluu on upea harrastus, mutta koukkuun jäämisen vaara siinäkin on, aivan kuten missä tahansa rahapeleissä. Muista siis ottaa mukaan vain sen verran kuin olet valmis hymyillen häviämään. Pokeri voittaa kuitenkin kaikenlaiset onnenpelit mennen tullen, hyvä pelaaja kun jää pitkän päälle aina voitolle.

On olemassa tuhkimotarinoita pelaajista, jotka ovat viiden euron alkupanoksella ensin voittaneet useiden karsintojen kautta paikan pokerin MM-kisoista ja voittaneet kunnian lisäksi sen verran rahaa että seuraavan aamuvuoron voi huoletta jättää väliin.

Tomi Olli

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (1)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.
  1. Mikko (19.02.09, kello 11:56)

    Sökö on siitä hauska peli, että ulkomaalaisten korttihaiden lisäksi pääsee putsaamaan myös kotimaiset sökön pelaajat. Vaikka suomalaisten sökötaitoja aina hehkutetaan, niin netissäkin sököä pelaavat ovat usein oppineet "taitonsa" kotiringeissä, joissa todennäköisyyslaskennasta, rahanhallinnasta tai mistään muustakaan pokeriin liittyvästä ei ole mitään hajua. Pari kurssia matematiikkaa, yksi peliteoriaa, päälle vähän sökön strategiaa ja vähintään tuhannen euron kuukausittaisia sökötuloja on vaikea estää.
Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto