Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Laihtunut ympäristöopas säästää paperia

Oppaasta otettiin yli puolta pienempi painos kuin viimeksi

Uusi ympäristöopas näyttää tältä.
Uusi ympäristöopas näyttää tältä.

Päivitetty Tamyn Tamperelaisen opiskelijan ympäristöopas on jo ilmestyessään tehnyt yhden ympäristöteon. Uusi opas säästää paperia huimasti edelliseen verrattuna. Sivuja on 13 vähemmän kuin kolme vuotta sitten. Teksti on sivuilla ilmavammin. Keventyneestä taitosta vastaa Aviisin entinen graafikko-harjoittelija Kiira Käkönen.

"Tavoitteena oli, että oppaan jaksaisivat lukea kaikki, eivätkä vain asiasta valmiiksi kiinnostuneet. Oppaasta on vähennetty supertarkkaa faktatietoa. Kiinnostuneille on tarjolla linkkejä, mistä tietoa löytyy lisää", oppaan kesällä toimittanut projektisihteeri Riina Simonen sanoo.

Vanhasta oppaasta on otettu pois esimerkiksi osuus lemmikkien pitämisestä kaupungissa. Uutta oppaassa ovat esimerkiksi osiot "Opiskelijatalossa", "Kahvia vai teetä?" ja keskiaukeamalta löytyvä kierrätysohjejuliste, jonka voi irrottaa.

"Vanhassa oli aika paljon maailmanlopun meininkiä. Yritin saada tähän vähän positiivisemman otteen. Nyt opas on lähempänä opiskelijan arkea. Esimerkiksi ilmastonmuutoksesta puhutaan ruokavalintojen yhteydessä."

Vaikka synkistelyä on pyritty karsimaan, oppaassa on edelleen osio eläinkokeista ja muistutukset esimerkiksi lihateollisuuden eläimille aiheuttamasta kärsimyksestä.

"Kaikki nämä kysymykset liittyvät selkeästi yhteen. Eläimillä testaamattomat tuotteet ovat usein myös ympäristöystävällisiä ja eläintuotteiden kulutus liittyy esimerkiksi rehevöitymiseen ja ilmastonmuutokseen. Yliopistolaiset kestävät varmasti rohkeaa ja haastavaakin ajattelua."

Vuoden 2004 oppaita jäi laatikkokaupalla yli. Edellisen oppaan painos oli 5 000, nyt tyydyttiin 2 000 kappaleeseen.

"Oppaassa oli paljon vanhoja yhteystietoja. Erityisesti oli tarkkoja nettipolkuja, jotka vanhenevat nopeasti", Simonen sanoo.

Ympäristöopasta saa aktuaarinkansliasta ja Ekokampuskoordinaattori Saana Raatikaiselta, päätalon huoneesta E226. Lisäksi ainejärjestöt voivat noutaa ympäristöopasta jaettavaksi jäsenilleen Tamyn toimistolta järjestösihteeri Janne Santalalta.

Hertta-Mari Kaukonen

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.



Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto