Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Greenpeace savupiipussa: voimalareissu jäi kesken

Viisi Greenpeacen aktivistia vietti viikonloppuna Porissa yönsä hiilivoimalaitoksen piipussa protestoidakseen hiilivoiman lisärakentamista vastaan. Meri-Porin ja Tahkoluodon voimalakompleksi on päästöiltään Suomen suurin hiililauhdevoimala. Sen omistavat ydinvoimayhtiöt PVO ja Fortum.

Greenpeace vastustaa yhtiöiden suunnitelmia rakentaa kahdeksan uutta kivihiili- ja turvevoimalaa samalla, kun ne lupailevat ydinvoiman vähentävän päästöjä. Järjestö muistuttaa ilmastokatastrofin estävien päästövähennysten saavuttamisen edellyttävän Suomelta investointeja kestävään energiaan saastuttavan energiantuotannon sijaan.

Yhteensä seitsemän aktivistia pääsi perjantai-aamuna voimala-alueelle kenenkään estämättä, ja viisi heistä ehti kiivetä voimaloiden yhteiseen piippuun ja ripustaa sinne banderollinsa ennen kuin laitoksissa tiedettiin tapahtuneesta.

Samana päivänä Porin tuulivoimala-alueelle ja Tahkoluodon kivihiilivoimalaan vierailulle tullut Tampereen yliopiston ympäristöjaoston ryhmä jäi nuolemaan näppejään aitojen ulkopuolelle, kun tilanteen yllättämä kivihiilivoimala viime hetkellä perui sovitun vierailun voileipätarjoiluineen.


Eeva Pynnönen

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.



Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto