Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Prostituutio puhuttaa

Aviisissa 11/2009 kerrottiin opiskelijoista, jotka myyvät rahapulassa seksiä. Uutinen käynnisti Aviisin nettisivuilla keskustelun siitä, tuleeko opiskelija toimeen vai ei. Tässä poimintoja:"En yhtään ihmettele
, jos opiskelijat rahapulassaan myyvät seksiä. Itse olen ajatellut vaikka minkälaisia ratkaisuja vuokrien maksuun, mutta vielä ei ole tarvinnut käytännössä toteuttaa mitään, onneksi.
Eikä tämä seksin myyminen ole mitään "naisten hommaa". Tiedän miehiä, jotka ovat opiskeluaikoinaan toimineet rattopoikina, kun heillä ei ole ollut muuta vaihtoehtoa. Toisaalta naisille on hankalampaa hommata työpaikkaa tai edes mitään lumenlapiointikeikkoja, sillä miehet automaattisesti saavat munalisää ja työpaikan helpommalla."
Nimim. Hilja


"Eiköhän tällainen
valinta kerro enemmän henkilön elämänkatsomuksesta kuin jostain taantumasta tai opiskelijoiden ahdingosta. Tietysti jos totutusta elintasosta ei ole valmis tinkimään, niin sitten ei varmaan ole muuta mahdollisuutta.
Vaikea keksiä äkkiseltään kenellä on enemmän vaihtoehtoja tässä maailmassa kuin terveellä, nuorella viehättävän näköisellä suomalaisella naisella. Oli sitten opiskelija tai ei."
Nimim. Ex-opiskelija


"Tässäpä opiskelijoille
ohjeet joilla välttää huoran ura:
1. Hanki asunto solusta tai hakeudu asumaan kimppakämppään.
2. Älä rieku baarissa joka ikinen viikonloppu.
3. Käytä järkeä ja hieman aikaa hankkiessasi päivittäistavaroita.
4. Syö opiskelijaruokalassa.
5. Suunnittele rahankäyttösi etukäteen. Jos rahaa ei ole shoppailuun tai ravintoloihin, niin sitten sitä ei ole."
Nimim. Opiskelija


"Seuraan sääntöjäsi
, arvon opiskelija.
1. Asun (nuorisosäätiön) kimppakämpässä, vuokra noin 340 €/kk.
2. En.
3. Paljon.
4. Vähintään kerran päivässä, 2,5 €/kerta, usein viikonloppuisinkin: 25x2.5 = 50 €/kk.
5. Näin teen. Tarvitsen kuitenkin bussilippua (noin 20 €/kk) sekä lääkkeitä (noin 20 €/kk).
Ilman baaria, päivittäistavaroita (mukaan lukien ruoka) sekä muita lisämenoja menoni ovat siis noin 430 euroa kuukaudessa. Puhelinkin maksaa.
Ilman lainaa saan tukea noin 490 € (miinus verot), jonka jälkeen elämiseen jäisi... Noh, aika vähän."
Nimim. Kesät siivoajana


"Näin se
vaan menee. Mitään ei jää yli, jos ei ole vanhemmat auttamassa. Aikoinaan itsekin mietin itseni myymistä, koska tilanne oli toivoton. En kuitenkaan siihen ryhtynyt, koska opiskelin pienemmässä kaupungissa ja pelkäsin kiinnijäämistä ja myös omaa huonoa oloa tekemisistäni. Oma valintani oli lopettaa koulu ja saada työttömänä edes vähän enemmän rahaa. Nykyään mietin, miksi valitsin näin. Olisin voinut koulutuksellani tehdä jotain ihan muuta tänä päivänä, jos olisi ollut siihen varaa."
Nimim. Melkein


"Omasta mielestäni
opintotuet riittävät hyvin normaaliin elämiseen, koska ei kenellekkään pidä palkkaa maksaa opiskelusta. Se on sijoitus tulevaisuuteen. Pitää itse katsoa, mihin rahkeet riittää taloudellisesti, esimerkiksi ennen opiskelua pitää välivuosi ja jemmata rahaa, jolla pärjäilee. Opiskelun päälle vielä kesätyöt, opintolaina, opintotuki ja mahdollisesti ilta- tai viikonlopputyöt, niin kyllä niillä pärjää."
Nimim. Sami


"Kai nykyään
on sitten vaan normaalia elää reippasti köyhyysrajan alapuolella. Terveisiä Jutta Urpilaiselle jonka mukaan vielä 2500e/kk tienaava on köyhä. Mitä opiskelijat sitten ovat?
Itse opiskelen AMK:ssa neljättä vuotta ja koko tuon ajan olen tehnyt töitä monta päivää viikossa opiskelun lisäksi. Koulussa saa kuulla siitä, että pitäisi keskittyä enemmän opiskeluun, ja töissä saa satikutia, jos koulun takia myöhästyy hieman.
Kieroutuneinta on, ettei opiskelija saa tienata enempää kuin sen 1000e kuussa."
Nimim. Taikkis


"Kyllä säästeliäältäkin
opiskelijalta voi loppua rahat, jos ei käy töissä! Kahdestaan kaukana keskustasta asuminen onnistuu vielä, mutta jos pitäisi asua yksin keskustan lähellä, koko opintotuki menisi vuokraan. Jos opiskelija menee töihin, koulunkäynti kärsii. Itselläni on ainakin kamala määrä kouluhommia viikossa, enkä ehtisi niitä tekemään, jos olisin vaikka vaan parina iltana töissä."
Nimim. Opiskelija


"Olen itse
opiskelija. En väitä että tuilla eläisi herroiksi, mutta kyllä niillä jumankauta elää.
Ja vaikkei tuet riittäisikään, niin herranjestas, on aivan älytöntä väittää, ettei olisi MITÄÄN muuta vaihtoehtoa kuin seksityö. Kyllä saamari sentään opiskelija saa pari päivää kuussa hankittua jotain pätkätyötä (esim. hyllyttäjänä, kassana, tai muuta). Ainakin omat kaverit ja itse saan. ILMAN SUHTEITA. Tässä maailmassa riittää kyllä tekevälle töitä! Jos joku haluaa mieluummin tehdä seksityötä, niin se on eri asia. En tuomitse, mutta itse en tekisi."
Nimim. Katsokaa peiliin


"Ei niitä
hommia niin vain riitä. Pari kuukautta sitten Alepa piti rekrypäivän ja pelkkää muutamaa kassan paikkaa haki sadoittain ihmisiä. Sama tilanne on joka puolella."
Nimim. Opiskelija


"Ihmiset saavat
elantonsa monenlaisista töistä, jotka ovat joidenkin muiden mielestä inhottavia: on viemärisukeltajia, on teurastamon siivoajia ja on iltapäivälehtien toimittajia - ja kyllä, on myös seksityöläisiä.
Haastan seksityön vastustajat kertomaan, millä ajalla, missä paikassa ja millä toimilla prostituutio on saatu häviämään yhteiskunnasta lakiteknisin toimin. Koko seksinostokielto kannattaisi hissukseen jo haudata. Samalla joutaisi roskiin turha stigmatisointi ja huorittelu."
Nimim. Masinoija


"Mitäs ne
työttömät tienaavatkaan? 2-3 kertaa opiskelijoiden opintotuen verran? Mitäs jos vaihdettaisiin tämä suhde toisin päin - josko työhön kannustavuus olisi kuitenkin parempi kuin opiskelijoiden esineellistäminen?"
Nimim. Ville

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto