Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Edustajisto vaihtoon

Edustajisto eli edari - ketä kiinnostaa? Vaikkei politiikka kiinnostaisikaan, niin luulisi rahan ainakin kiinnostavan. Edustajisto on ylioppilaskunnan ylin päättävä elin ja päättää muun muassa jäsenmaksusi suuruudesta ja siitä, mitä niillä rahoilla tehdään poliittisten linjausten lisäksi.


Aviisissa 12/09 käsiteltiin yksittäisten edaattorien poissaoloja. Tämä ei mielestäni kuitenkaan ole niin suuri ongelma kuin se, että kuluvana vuonna edustajistoryhmät eivät ole saaneet kokouksiin varaedaattoreita estyneiden edaattorien tilalle. Myönnän kyllä mielelläni, että aktiivisuus vaihtelee suuresti eri ryhmien välillä.

Tamyn sääntöjen mukaan siis edarissa on varajäsenjärjestelmä. Jokaisella ryhmällä saa olla kaksinkertainen määrä varoja suhteessa varsinaisiin edaattoreihin. Poissaolot aiheuttavat poliittisten valtasuhteiden heilahtelua päätöksenteossa, kuten Alli Nokkakin huomautti.


Edustajiston puheenjohtajana olen kokenut tilanteen todella turhauttavana. Tietysti ihmisillä on muitakin menoja, mutta on vaikea ymmärtää miksei demokratian suomia mahdollisuuksia käytetä. Eräässäkin kokouksessa jouduin esittämään toiveen, ettei kukaan enää poistuisi, että kokous säilyisi päätösvaltaisena! Edaattorikonkarit ovat lohduttaneet, että tilanne on aina sama edarikauden jälkimmäisenä vuonna. Eipä paljon lohduta. Pitäisikö edustajisto valita joka vuosi, että edaattoreilla varmasti riittäisi intoa?

Tänä syksynä on Tamyn edustajistovaalit; osallistukaa ja vaikuttakaa! Valitkaa sellainen edari, joka on aidosti kiinnostunut yhteisten asioiden hoitamisesta ja sitoutunut työhönsä.


Salla Heikkinen
Kirjoittaja on edustajiston puheenjohtaja

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto