Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Kauppa- ja hallintotieteet uuteen taloon?

Koko tiedekunta saattaa liittyä yhteen TTY:n kaupallisten aineiden kanssa. Sen pelätään vaikeuttavan sivuaineilua.

Tampereen yliopiston kauppatieteitä ja Tampereen teknillisen yliopiston tuotantotalouden ja tietojohtamisen opintoja ollaan yhdistämässä ainakin jossain määrin, mutta mukaan muutokseen saatetaankin ottaa myös Tampereen yliopiston hallintotieteet.

Uusi paikka voisi olla Tampereen yliopiston keskustakampus, Hervanta tai jotain siltä väliltä.

"Muutoksen elinehto on, että laitosten ja tiedekuntien väki sekä opiskelijat ovat laajasti mukana suunnittelussa. Muuten muutosvastarinta voi estää hyvänkin ajatuksen", Kaisa Myllylä sanoo.

Yhteistyötä suunnittelevan työryhmän keskeneräisessä raportissa ei tulla ottamaan kantaa uuden yksikön paikkaan eikä nimeen, mutta oppiaineet pyritään kasaamaan samaan paikkaan.

"Perusajatus tässä on, että kumpikin Tampereen yliopistojen kaupallisista yksiköistä on melko pieni ja muut kotimaiset yksiköt ovat isompia. Muutoksella haetaan vaikuttavuutta", työryhmän puheenjohtaja Kari Kankaala sanoo.


Uuden yksikön työnimi oli aikaisemmin Tampere International Business School, mutta myös esimerkiksi Tampere School of Management and Technology on vilahdellut suunnitelmissa.

"Yhteistyöllä on isot mahdollisuudet, mutta myös riskejä, kuten vapaan sivuaineoikeuden heikkeneminen. Vaikka periaate säilyisi, jos yksikkö on tosi kaukana fyysisesti, opiskelu on vaikeaa", työryhmässä mukana ollut Tamyn talousvastaava Antti Johansson sanoo.

Tamy toivoo, että kauppa- ja hallintotieteitä voisi edelleen suorittaa helposti sivuaineena, mutta myöskin, etteivät kauppa- ja hallintotieteilijät jää omaan blokkiinsa mahdolliselle uudelle kampukselle.

"Sivuaineopinnoista ei tarvitse olla lainkaan huolissaan, sillä järjestettiinpä yhteistyötä miten tahansa sitä ei olla vaarantamassa, vaan päinvastoin mahdollistamassa entistä paremmin", rehtori Kaija Holli sanoo.

Työskentely uuden kauppakorkeakoulun ympärillä on ollut suljettua. Yksi tiedotustilaisuus on kuitenkin järjestetty laitoksille.

"Raportin sisältöä ei ole kerrottu julkisuuteen, koska se tulee ensin luovuttaa toimeksiantajille eli rehtoreille, ja sitten vasta höpistään muille. Tämä on niin avointa, kuin tällä aikataululla voi", Kankaala sanoo.


Hertta-Mari Kaukonen

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto