Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Ylioppilaslehdet vaativat lehdistön työehtosopimusta

Ylioppilaslehdet ovat vaatimassa yhdessä lehdistön työehtosopimuksen noudattamista toimittajiensa työsuhteisiin. Aviisi, Itä-Suomen ylioppilaslehti Uljas, Jyväskylän ylioppilaslehti ja Aalto-yliopiston ylioppilaslehti Aino yrittävät saada isommat palkat jo ensi vuoden budjetteihinsa. Ylioppilaslehti ja Turun ylioppilaslehti noudattavat lehdistön tessiä jo nyt.

Aviisin toimitus teki aloitteen lehdistön tessiin siirtymisestä viimeksi vuonna 2005. Silloin Tamy tukeutui Erityispalveluiden työnantajaliiton liittojohtajaan Kauko Rautiaiseen, jonka mukaan lehdistön tessiin ei tarvitse liittyä. Tilanne on muuttunut, sillä järjestäytymätön työnantaja on sen jälkeen tuomittu maksamaan lehdistön tessin mukaan.

"Tässä on kaksi vaihtoehtoa: ylioppilaskuntia koskevan normaalisitovan työehtosopimuksen tekeminen tai lehdistön työehtosopimuksen noudattaminen" Rautiainen sanoo.

Ainakin tähän asti ylioppilaskuntien yhteistä tessiä ei ole pidetty realistisena, koska kaikilla ylioppilaskunnilla ei ole varaa maksaa eteläisten yo-kuntien tasoisia palkkoja.


Hertta-Mari Kaukonen

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto