Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Pahkeinen pääsi koviin kansiin

Heikki-Pekka Miettinen eli tuttavallisemmin Heinari aloitti kulttimaineeseen nousseiden Pahkeistensa piirtämisen Aviisissa. Pahkeisen huono tuuri on hauskuuttanut jo 70-luvulta asti. Sarjakuvat olivat aluksi taittopaloja, jotka täyttivät tyhjäksi jäävää tilaa saksitaiton keskellä. Heinari piirsi Pahkeisensa toimituksen oikullisen aikataulun takia erittäin nopealla aikataululla.

Myöhemmin Pahkeinen on ilmestynyt myös Pahkasiassa ja Tamperelaisessa, jossa se ilmestyy edelleen. Pahkeisia on ilmestynyt albumissa viimeksi vuonna 1983, joten uutta albumia on odotettu.

Heinarin toinen syksyllä ilmestynyt sarjakuva-albumi Miihkali on myös tuttu Aviisin vanhoille lukijoille. Miihkalit syntyivät vastaiskuna kommunistisille ja äärimmäisen opettavaisille lastenkirjoille, mutta niistä löytää edelleen viisauksia lapsista ja aikuisista. Vaikkakin Miihkali aloitti Pahkasiassa, sitä julkaistiin Pahkasian kuoleman (2000) jälkeen noin puolentoista vuoden ajan Aviisissa.


Hertta-Mari Kaukonen

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto