Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Kelvotonta!

Tamyn marraskuisten edustajistovaalien ehdokkaaksi pystyi asettumaan lokakuun alkuun saakka. Ehdokkaaksi haluavien tuli täyttää tietonsa yksipuoleiseen lomakkeeseen. Lomakkeeseen piti saada kahden riippumattoman henkilön allekirjoitukset, joiden tehtävänä oli todistaa, että kyseinen henkilö asettuu ehdolle vapaaehtoisesti. Allekirjoittaa saattoi kuka tahansa muu paitsi kyseisen vaaliliiton vaaliasioitsija. Kyseinen paperi tuli edustajiston hyväksymien ylioppilaskunnan sääntöjen mukaan palauttaa oikein täytettynä ja määräaikaan mennessä.

Ehdolle asettuvista ryhmistä kuitenkin vain puolet osasi kerätä vaaliasiakirjoihin oikeat allekirjoitukset, vaikka läystäkkeiden täyttämiseksi oli varmuuden vuoksi laadittu jopa ohjeet. Tiedä sitten, oliko vika ohjeiden laatijoissa vai niiden lukijoissa. Tosin tällä kertaa kyseessä oli sama porukka. Kiusallista.

Jos keskusvaalilautakunta olisi tulkinnut sääntöjä tiukasti, sen olisi tullut jättää vaaleista ulos kymmeniä ehdokkaita. Lautakunnan mielestä se olisi ilmeisesti ollut liian kova rangaistus lukutaidottomuudesta korkeakoulussa. Keskusvaalilautakunta päätti pyytää ehdokkailta uudet kaavakkeet vaaleista poissulkemisen sijaan.

Toinen vaihtoehto olisi ollut tehdä päätelmiä kyseisten ehdokkaiden kyvyistä hoitaa ylioppilaskunnan tehtäviä. Toivottavasti äänestäjät ovat tiukempia kuin keskusvaalilautakunta ja sulkevat toivottomat tapaukset pois edustajistosta. Luku- ja kirjoitustaito ovat minimivaatimuksia, jotka olisi tullut mitata jo yliopiston pääsykokeissa.

Alli Nokka
Kirjoittaja kiukuttelee edustajiston kulisseissa

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (1)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.
  1. Knölli (21.10.09, kello 14:07)

    Hyvä Alli, hyvin ja hyvästä aiheesta kiukuteltu!
Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto