Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Tutkittu juttu

Energiansäästölamppu voi lisätä päästöjä!

Energiansäästölamppuihin vaihtaminen voi lisätä kuluttajan päästöjä, koska hehkulamppujen energia palautuu käytännössä kokonaan asuntojen lämmöksi.

Jos hehkulamput poistetaan, niiden tuottama lämpö pitää korvata lämmityksellä. Kun lämmitys on fossiilipohjaista, lopputuloksena on hiilijalanjäljen kasvu. Nämä ovat koetuloksia Teknillisen korkeakoulun vielä julkaisemattomasta tutkimuksesta.

"Lämmitysratkaisusta riippuu, onko lamppujen vaihtaminen ympäristöteko vai ei", sanoo TKK:n sähkötekniikan professori Matti Lehtonen Helsingin Sanomissa.

Energiansäästölamppu on tehokas ulkovalaistuksessa, jossa hehkulampun lämpö karkaisi taivaalle.


Juopon tuuri todistettiin tieteellisesti!

Vanha sanonta juopon tuurista on saanut tieteellisen tuen. Amerikkalaistutkimus väittää, että juovuksissa onnettomuuteen joutuneet ihmiset selviävät suuremmalla todennäköisyydellä hengissä, kertoo Reutersin uutinen. Toki on hyvä muistaa, että alkoholin vaikutuksen alla tapahtuu enemmän onnettomuuksia kuin selvin päin.

Tutkimuksessa oli mukana 7 985 potilasta, jotka olivat saaneet onnettomuuksissaan vakavia vammoja. Heistä kahdeksan prosenttia oli nauttinut alkoholia ennen onnettomuutta. Tutkijoiden mukaan selvin päin onnettomuuteen joutuneista kuoli 7 prosenttia, kun taas humaltuneista vain prosentti menehtyi! Pohjanmaan kautta!

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto