Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Kahvilla on paras

Opiskelijaystävällinen luomuravintola Kahvilla on valittu Tampereen parhaaksi jo kahteen kertaan

Ravintola Kahvilla täyttyi viime lauantaina naamiaisväestä, kun burleskijuhlat pyörähtivät käyntiin. Kuvassa poseeraavat Mira Järvenpää (vas.), Niilo Gustafsson ja omistaja Hanna Järvenpää.
Ravintola Kahvilla täyttyi viime lauantaina naamiaisväestä, kun burleskijuhlat pyörähtivät käyntiin. Kuvassa poseeraavat Mira Järvenpää (vas.), Niilo Gustafsson ja omistaja Hanna Järvenpää.

Tammelantorin kyljessä sijaitseva luomuravintola Kahvilla on nyt palkittu kahteen kertaan Tampereen parhaaksi. City-lehden omavaltainen raati ojensi viime perjantaina parhaan kahvilan palkinnon omistaja Hanna Järvenpäälle. Moro-lehden Tampereen paras paikka -äänestyksessä Kahvilla jyräsi muun muassa sellaiset kilpailijat kuin Näsinneula ja Pyynikin näkötorni.

"Innokkaita ja toimeliaita asiakkaitahan tässä pitää kiittää. Näsinneula on kuitenkin yksi Tampereen tunnetuimmista paikoista, mutta ehkä meiltä löytyy vähän parempi tunnelma", Järvenpää virnistää.

Kahvilla ei suotta mainosta itseään luomuravintolana. Se pyörii tuulivoimalla ja tarjoilee niin ruokansa kuin juomansakin luomuraaka-aineista valmistettuina.

"Yritämme näyttää muille ravintoloille, että yritystä voi pyörittää ympäristöystävällisesti. Koko Kahvillan sisustus on hankittu käytettynä, ja tuotteemme ovat suurilta osin kotimaisia. Viinilistamme on luomua, ja raaka-aineet voi tilata myös luomutuottajalta", Järvenpää lataa.

Kahvilla juhlii tässä kuussa ensimmäistä vuosipäiväänsä ja jatkaa toimintaansa tuttuun tapaan. Uutena ideana on kierrättää vanhoja koulukirjoja Kahvillan kirjahyllyn kautta eteenpäin opiskelijalta toiselle. Opiskelija-alennusten lisäksi pienen budjetin illan voi viettää Tammelassa osallistumalla tapahtumiin.

"Meillä pyörii viikoittain bingo ja tietovisa ja joka kuukausi levyraati. Tuomaristo ja kisojen voittajat palkitaan ainakin nestemäisillä palkinnoilla", Järvenpää vinkkaa.

Kolmen hengen ydinporukalla pyörivä Kahvilla poimii ideoita myös asiakkailtaan. Viime viikonloppuna ravintola täyttyi burleskihameista ja punaisten lyhtyjen loisteesta, kun asiakkaan idea Little Amsterdamista toteutettiin. Tankotanssijat ja muusikot vetivät tuvan täyteen.

"Kaikki hyvät tempaukset toteutetaan varmasti jatkossakin", Järvenpää lupaa.


Anni Tolonen, teksti
Ville Koivisto, kuva

Ravintola Kahvilla
Aaltosenkatu 31-33.

Opiskelijakortti-ALE

Yritykset kampaamoista kahviloihin houkuttelevat opiskelijoita alennuksillaan, ja tuopin hinnasta viilautuu yli puolet pois esimerkiksi Jäähovi- ja Mallashovi-ravintoloissa.

Irkkubaari O´Connels tarjoilee tiistaisin opiskelijalle kaikki hanatuotteet 4,80 euron hintaan.

"Ei opiskelijankaan tarvitse peruskolmosesta vain nauttia. Me haluamme antaa kaikille mahdollisuuden kokeilla erikoisoluita budjetista riippumatta", O´Connelsin ravintolapäällikkö Annamari Putkonen perustelee.

Uudistunut aasialaisten makujen ravintola Wok Wok lupaa opiskelijalle kolme täytettä kahden hinnalla, ja ravintola Zarillon hampurilaisista pääsee tavallinenkin tallaaja nauttimaan tiistaisin tasan vitosella.

Suosittua Beatles-näytelmää pyörittävä Tanssiteatteri Palatsi päästää opiskelijan katsomoonsa esityksestä riippumatta 20 eurolla. Nyt Palatsi panostaa täysiin katsomoihin, ja näytökseen pääsee kympillä, jos tuntia ennen esityksen alkua ovella on vielä lippuja jaossa.

Korttia kannattaa näyttää aina, sillä tuntuvia alennuksia löytyy yllättävistäkin paikoista. Muun muassa Epe´s -levykaupasta albumin hinnasta lähtee opiskelijakortilla jo 10 prosenttia.


Lisää etuja osoitteessa opiskelijantampere.fi


Opiskelijakortilla juo edullisesti

Mallashovi: Olut 0,5 litraa 2 e
Amadeus: Olut 3 e
Café Europa: Olut 0,4 litraa 3 e, siideri 3 e
Hovipoika: Olut 3 e
Kahvila Valo: Olut 0,5 litraa 3,90 e
Kustaa III: Olut 0,5 litraa 3,30 e
Loco: Olut 0,4 litraa 3,50 e
Public Corner: alennus hanatuotteista 15 prosenttia
Telakka: Olut 0,5 litraa 3,50 e
Tentti: Olut 0,4 litraa 3 e
Yo-talo: Olut 0,4 litraa 3,50 e

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto