Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Korteilla yhteys henkioppaaseen

Selvänäkijä Päivi Alanen lupaa, ettei jaa kuolemantuomioita

Entäs, jos pakasta nousee kuoleman kortti? Olen menossa ennustajalle, mutta en ole varma, haluanko kuulla kaikkea tulevasta. Tällä hetkellä elämässä on kaikki hyvin, joten seuraavaksi kortit paljastavat varmasti vastoinkäymisiä ja tragedioita.

Meedion, selvänäkijän ja reikihoitajan töitä tekevä Päivi Alanen lupaa, ettei hänen toimivaltuutensa riitä latelemaan kuolemantuomioita.

Alanen kertoo kuolemasta, jos tieto on merkityksellinen esimerkiksi sen takia, että on selvitettäviä asioita ennen toisen poismenoa. Mutta joskus selvänäkijä voi sensuroida ennustuksia. Mainitsematta jää vuoden parin päässä siintävä musta pilvi.

"Miksi surra läheisen kuolemaa kaksi kertaa, ensin etukäteen ja vielä jälkeenpäin?"

Alanen sanoo, ettei ennustuksessa ole tarkoitus kaataa asioita asiakkaan syliin vaan ottaa taakkaa pois.

Mutta kuolema ilmestyy kortteihin harvoin, eikä se aina viittaa tuonpuoleiseen. Kortti voi tarkoittaa myös uutta elämänvaihetta tai parisuhteen päättymistä.Sekoitan pakkaa, jotta Alasen käyttämiin kosmisiin tarotkortteihin siirtyisi minun energiaani. Alanen levittää pakan pöydälle ja pyytää nostamaan viisi korttia. Ensin puidaan menneisyyden haamut.

Rakkaus. Selvänäkijä arvaa oikein, että olen parisuhteessa. Mutta taidan miettiä, onko suhde jatkamisen arvoinen? Tuon enempää tulkinta ei voisi olla väärässä. Nyt puhutaan kyllä jostain aiemmasta suhteesta.

Kortit viittaavat siihen, että minussa on paljon tahdonvoimaa. Se on totta, tietenkin.

Olinhan sentään se, joka päätti edellisen parisuhteen. Väärin! Tunnustan kyllä, että näin kävi sitä edellisessä suhteessa. Sen jälkeen, kun tikku osuu oikeaan henkilöön, jutut alkavat tuntua vakuuttavilta. Mutta kukapa ei nyökyttelisi, kun sanotaan valinnan olleen oikea, ja ettei suhde olisi kestänyt.

Entä, jos Alanen huijaa ja kertoo totuuksia, joita haluan kuulla?

Sekoitan taas ja nostan kortit tulevaisuudelle.

Moni korteista on samoja, joita nostin äsken. Alan uskoa, että suuremmat voimat vetivät sormeni taas kohti rakkauden ja kohtalonpyörän kortteja.

Pala nousee kurkkuun. Ääni ei tahdo pysyä koossa ja kyyneleet nousevat silmiin. Miten tässä näin kävi, eihän ennustus ole mitenkään surullinen?

"Välillä riittää, että katson ihmistä, niin kyyneleet alkavat valua. Tämä on vähän kuin hoitoa, ja minä avaan tukkeumia."

Pelkästään ennustustuokion aikana virtaavat energiat ovat saaneet joiltain selkäkivun katoamaan.

Alanen kuvailee olevansa kuin henkinen personal trainer, joka viilaa henkistä jaksamista. Puolen tunnin istunnon jälkeen minussa on enemmän uskallusta tehdä valintoja sen perusteella, mikä tuntuu oikealta. Meidän kaikkien pitäisi ottaa käyttöön kuudes aistimme, intuitio ja avata kolmas silmä.

"Ihmiset eivät käytä kaikkia aistejaan. Ego on niin vahva, että pitää peitellä oikeita tunteita ja miettiä, onko päällä nätti paita."

Reikihoitolaksi nimetty tila on valoisa ja sisustettu lempeän vihreällä. Pöydällä palaa tuikkuja, ja ikkunasta näkee Sorsapuistoon. Paikka ei muistuta elokuvista tuttuja raskaiden samettiverhojen taakse piilotettuja luolia, jossa käheä-ääninen eukko istuu huivi päässään kristallipallon takana.

Selvänäkijät käyvät itsekin kysymässä tulevasta kollegoidensa luona. Itselleen kun ei voi ennustaa.

"Siinä tapauksessa me olisimme kaikki lottovoittajia", Alanen kommentoi.

Selvänäkijä on vain tulkki ja yhteys asiakkaan omiin henkisiin neuvonantajiin. Selvänäkijä ei lue ajatuksia.

"Joskus ihmiset oikein keskittyvät ajattelemaan jotain fiksua, kun minä olen läsnä", Alanen naurahtaa.

Hän uskoo, että jokaisessa meissä on kykyjä nähdä tulevaan tai ottaa yhteys henkiin. Mutta ei kaikkia kiinnosta ja hyvä niin, tarvitaanhan maailmassa muurareita ja kansanedustajiakin. Selvänäkijän työ on ammatti muiden joukossa.

Alanen ei ole käynyt kouluja tätä varten. Hän sanoo olleensa meedio aina, vaikkei lapsena sitä huomannutkaan. Isoäiti näki enneunia ja kertoi niistä nuorelle tytölle. Rippikoulussa Alanen ihmetteli, miksi tuonpuoleista pelätään. Hengethän ovat koko ajan läsnä, ja uudelleensyntyminen on itsestäänselvyys.

Aluksi Alanen ei uskonut, kun kokenut astrologi huomasi hänen kykynsä. Nyt henkimaailman kanssa kommunikointi on hänelle luontaista.

"Aikaisemmassa työssäni en uskaltanut puhua kyvyistäni, kun pelkäsin menettäväni uskottavuuden. Mutta kyllä työkaverit rupesivat pyytämään, että katsopas niistä korteistasi minulle jotain", hän hymyilee.

Hän sanoo olevansa henkinen, ei uskonnollinen. Tiukasti uskonnollisuuteen perustuvat näkemykset ja selvänäkijyys sopivat harvoin samalle pallille.

"Jos pitää jotain asiaa ainoana totuutena, sulkee automaattisesti muun hengellisyyden pois."


Annastiina Airaksinen, teksti & kuva

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (1)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.
  1. WB (02.11.11, kello 10:32)

    Jos ei ollenkaan mennä tähän tiede vs uskonto -keskusteluun vaan laitetaan vastakkain kristinusko ja pakanauskonnot, niin sekä Raamatun että monien ihmisten omien kokemusten mukaan nämä ennustajien ym. henkivoimat ovat pimeydestä, eivät hyvyydestä. Olen kuullut entisen "valkeuden voimien gurun" kertovan, mitkä kaiket kummat tapahtumat saivat hänet tajuamaan, että hänen rukoilemansa voimat eivät olleet hyviä ja kuinka hän pääsi niistä irti vasta Jeesuksen avulla. Vaikuttaa siltä, että suurin osa ihmisistä ei usko näihin "henkimaailman" juttuihin, mutta silti pitää horoskooppeja ja ennustajalla käymistä harmittomana.
Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto