Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Maa kutsuu muukalaista netissä

Suomalaisella verkkofoorumilla pyydetään avaruusolentoja kylään ja hakemaan pois kotiplaneetalta. Osa kirjoittajista esiintyy muukalaisina.

Suomalaisella paranormaaliblogi.net-sivustolla on mahdollista lähettää terveisiä muukalaisille - joko leikkimielellä tai tosissaan. Viestejä kaksi vuotta sitten perustetussa ketjussa on yli 300. Useimmilla kirjoittajilla on pilke silmäkulmassa, ja viestit päättyvät hymiöön.

Jos avaruusolennot lukisivat blogia, saisivat he lämpimän ja vastaanottavaisen kuvan suomalaisista. Muukalaisille lähetetään rakkautta, sydämiä ja kutsuja kahville tai kaljalle. Yksi pyytää humanoideja Ouluun, toinen Tampereelle.

Aiheeseen suhtaudutaan kuitenkin myös vakavammin ja intohimoisemmin. Osasta kommentteja välittyy vahva usko maapallon ulkopuolisen elämän olemassaoloon.

Uteliaita kommentoijia askarruttaa muun muassa elämän tarkoitus, viljapeltokuvioiden tausta sekä humanoidien kanta Albert Einsteinin suhteellisuusteoriaan. Sitäkin kysytään, onko Einstein mahdollisesti avaruusolento.

Muutamaa kirjoittajaa kiinnostaa avaruuden naiskauneus. "Löytyykö hyvännäköisiä avaruuschiksejä?", tiedustelee Rockhill.

Toki kysytään myös, tulevatko muukalaiset rauhassa. Avaruusolentojen aikeet huolettavat esimerkiksi Ripeä, joka tiedustelee, aikovatko humanoidit sotia ihmisten kanssa - ja kehottaa palaamaan kotiin.

Moni haluaisi tulla siepatuksi, kun elämä maapallolla ahdistaa. "Tulkaa ihmeessä hakemaan pois täältä h***etistä, jossa ei ole rakkautta juuri koskaan", anelee roni.

Yksi kyselee humanoidin sähköpostiosoitetta. Nimimerkki Human luottaa muukalaisten lukevan foorumia:

"Kontaktipyyntö! Minut voi siepata tai muuten vain ottaa yhteyttä."

Torjuvampaa linjaa edustaa Möllykkä, joka kehottaa humanoideja pysymään poissa.

Hän suosittelee toisen planeetan valitsemista, koska maapallolla esiintyy rasismia eikä tilaakaan juuri ole.

Nimimerkki virheä taas toivottaa tervetulleeksi: "Tänne tarvitaan lisää Maahan muuttajia! Suomi kuuluu kaikille."

Erilaisia asenteita ei voi olla rinnastamatta maahanmuuttokeskusteluun.Viestiketjuun on kirjattu myös ufohavaintoja. Jotkut jakavat negatiivisia kokemuksiaan tapaamisista humanoidien kanssa. Esimerkiksi nimimerkki Julius javarus kertoo, kuinka hänen polvistaan poistettiin humanoidien asentamat lähettimet.

Joku lähettää terveisiä humanoidiystävältään. Muutama keskustelija jopa esiintyy itse avaruusolentona. Muun muassa lempeä alien Tähtilapsi vastailee muukalaisille esitettyihin kysymyksiin.

Epäselväksi jää, onko esimerkiksi paranormaaleihin ilmiöihin kriittisesti suhtautuvat kommentit siivottu pois foorumilta vai tyytyvätkö sivustolle päätyvät ufokriitikot pyörittelemään silmiään.Suomen Ufotutkijat ry:n puheenjohtaja Björn Borg suhtautuu avaruusolennoille viestittelyyn varautuneesti. Ufotutkija tekee pesäeron perinteisen ufotutkimuksen ja tämäntapaisen nettikirjoittelun välille. Hän nimittää keskenään erilaisia suuntauksia klassiseksi ufologiaksi ja nettiufologiaksi.

"Jos joku lähettää netissä viestejä avaruusolennoille, niin mielestäni se on lähinnä säälittävää. Luuleeko joku tosiaan, että sellainen on mahdollista?", Borg kommentoi.

Suomen Ufotutkijoiden harjoittama klassinen ufologia keskittyy Borgin mukaan ihmisten havaintoihin esimerkiksi taivaalla nähdyistä tuntemattomista kohteista.

"Uskon 40 vuoden ufoharrastuksen jälkeen, että täällä silloin tällöin havaitaan laitteita, joiden alkuperä on tuntematon."

Borgin kehittämän teorian mukaan ihminen ei kuitenkaan ole ollenkaan samalla tasolla mahdollisten humanoidien, eli näiden laitteiden valmistajien, kanssa.

"Välillämme on iso ja syvä kuilu."

Borg uskoo, että mahdolliset avaruusolennot hakevat maapallolta tarvitsevansa ja jatkavat sitten matkaansa välittämättä tuon taivaallista maan asukkaista.

Borgin mielestä muukalaisia siis tuskin tavoittaa internetin välityksellä.

Jos kuuntelee ufotutkijaa, moni suomalainen kahvipöytä uhkaa siis jäädä ilman vieraita ulkoavaruudesta ja elämäänsä kyllästyneet Maan asukit sijoilleen.Aino Salonen, teksti
Samuli Huttunen, grafiikka
Ihan ufoaHumanoidi on ihmistä muistuttava olio. Yleensä sillä viitataan ihmisen muodon
saaneeseen avaruusolentoon.Ufo on lyhenne sanoista unidentified flying object, tunnistamaton lentävä esine. Jotkut uskovat näiden selittämättömien havaintojen olevan avaruusaluksia.Tunnetuin ufotapaus on Roswellissa 1947 tehty havainto. 1990-luvulla julkisuuteen nousi video, jonka väitettiin kuvaavan Roswellin humanoidin ruumiinavausta.Ufot ja avaruusolennot ovat populaarikulttuurin suosikkeja, mikä on osaltaan
kasvattanut ufokiinnostusta.Skeptikot pitävät ufologiaa pseudotieteenä.| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto