Tm on arkistosivu.
Voit siirty Aviisin uudelle sivustolle tst.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Näin on! Kirjoituksia Tamystä: Torilla tavataan – ja vallataan se

Syksy on Tamyssa intensiivistä aikaa vaaleineen ja toimintasuunitelmineen. Tamyn ulkopuolella maailma kuitenkin jatkaa kulkuaan - kuohahdellen. Wall Streetin valtauksen innoittamana Tampereellakin kokoonnuttiin torille 15. lokakuuta, samaan aikaan satojen muiden kaupunkien kanssa.

Keskustori muuttui tuolloin ihmisten toriksi, jossa tunnelma oli lämmin mutta vakava. Kestämättömän ja epädemokraattisen talouskehityksen tuottamat ongelmat koettiin raskaina torilla puhuneiden arjessa, lähipiirissä tai elinympäristössä. Vaikka valtaosalla torilla käyneistä asiat olivat vielä hyvin, solidaarisuus ja pelko tulevasta saivat liikkeelle.Torikokousten ansiona on ollut luoda avoin tila arkipäivän politisoimiselle ja tuoda erilaisia ihmisiä yhteen. Huolimatta vaikeista aiheista toreilla on onnistuttu luomaan ennalta-arvaamatonta ja ennakkoluulotonta dialogia. Tamyssa vaalien alla kärjistyviin vastakkainasetteluihin kyllästyneelle tämä on ollut rohkaisevaa.Parissakin kokouksessa viime aikoina istuneena olen myös hämmästellyt torikokouksen keskustelutapaa. Puhe soljuu rauhallisesti, toisen päälle ei puhuta ja hiljaisimmatkin saavat helpommin äänensä kuuluviin. Suhtautuminen puhujiin ja kuulijoihin on silmin nähden kunnioittavaa.

Torikokous on muotoutumisen vaiheessa, eikä liikehdinnän tulevaisuudesta ole tarkkaa tietoa.

Kokemusteni perusteella suhtaudun siihen kuitenkin luottavaisesti, sillä kestävistä ja eettisistä toimintatavoista nousee hyvää politiikkaa.Pieta Hyvärinen

Kirjoittaja on Tamyn hallituksen jäsen| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Tyt kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitteriss
Tampereen yliopisto