Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Onni politiikassa

Mitä on onni ylioppilaskunnan edustajistopolitiikan kannalta? Miten sitä voisi mitata, kun määreeksi ei riitä se, että kokouksia on onnistuttu pitämään. Politiikassa yleensä toisten onni on toisten epäonni, ellei olla täysin yksimielisiä. Yhtä mieltä oleminen ei välttämättä ole onnen takuu sekään.

Politiikan onni on tehdä tekoja, eli päätöksiä. Onnekkaiden päätösten taustalle vaaditaan kuitenkin vaihtoehtoja, sekä niistä käyty mahdollisimman laaja ja fiksusti argumentoitu keskustelu. Tamyssa keskustelut ovat laajoja, mutteivät aina suinkaan kovin hyvin argumentoituja.

Edaattorien tietopohjan ohuus näkyi hyvin viime kokouksessa uudesta pääsäännöstä päätettäessä, vaikka lopputulema olikin täysin oikea, eli rekrytointien siirtäminen pääosin hallituksen harteille. Hallitus taas käytti omana argumenttinaan mm. sitä, että esityksen pohjaksi oli tehty paljon työtä.


Tulevaisuudessa onnen määrää saatetaan Tamyssa joutua rajoittamaan. Tiukentuva talous tarkoittaa vaihtoehtojen vähentymistä.

Alli itse on mielestään onnistunut tehtävässään. Keskustelu on terävöitynyt ja lisääntynyt, onpa sitä nähty jopa Aviisin sivuillakin. Tamyn hallitus on myös joutunut artikuloimaan kantojaan täsmällisemmin.


Alli Nokka

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto