Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Levy: Seniorikansan asialla

Eläkeläiset on kinkannut viidentoista vuoden ikään, mikä on kertakäyttövitsiksi leimatulta yhtyeeltä hatunnoston arvoinen suoritus. Sen kunniaksi sonnustaudun vaaleansinisiin pitkiin kalsareihin ja syötän Humppa Unitedin soittimeen.

Äänite pitää sisällään kuusitoista humppaluritusta. Tällä kertaa Eläkeläiset ovat pahoinpidelleet ja humpaksi pakottaneet muun muassa Hanoi Rocksia, Dead Kennedysiä ja Amorphista. Tom Robinsonin kantaaottava Glad To Be Gay on taivutettu muotoon Äkäinen eläkeläinen, joka sopisi senioripuolueen tunnuskappaleeksi.

Humppa United on kaikin puolin juosten kustu kokonaisuus, mutta sehän on tarkoituskin. Kuuntelukokemusta sopii ryydittää taskulämpimällä Kossulla. Hento humalatila antaa sopivaa perspektiiviä levyyn.


Juho Hakkarainen


Eläkeläiset: Humppa United (Stupido Records 2008)

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (1)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.
  1. Majsteri Rantaluola (01.11.08, kello 23:32)

    Eläkeläiset on 15 vuotta vanha vitsi, josta ovat jo kuplat sihisseet pois, jos se olisi plo virvoitusjuomaa. Muistan, että se oli aika hauska vitsi kymmenen vuotta sitten vuonna 1998, kun kävin ensimmäisen kerran eläkeläisten keikalla. Paras myöhempi keikka sattui yksien Tammerfestien aikaan legendaariseen entiseen Senssiin, nykyiseen Apolloon, siinä Pirkankadulla. Menoa oli kuin moukarihäkissä ja donnatkin näyttivät rabieksen saaneilta, eli he joivat pelkkää tiukkaa viinaa koko illan ajan. Pakkahuoneen keikalla, jolla olin, meno oli jo enimmäkseen sitä, että eniten kännissä olivat eläkeläiset itse, koska he eivät enää oikein kestä omaa musiikkiaan. Hitit ovat lopussa, listoilla jyrää uncoverable bands ja maksakin on lopussa. Heillä oli garcon, eli tarjoilija lavalla (ja siitä irtopropsi) joka toi lisää viinaa pöytään. Lassi Kinnunen veti jo pelkkää appelsiinimehua, mutta Variksen veljeksistä varsinkin se pöljempi riehui retanolin voimalla yhtä voimallisesti kuin aina, raapien koskettimistoa apinan (r)aivolla. En suinkaan väitä, että eläkeläisten taru olisi lopussa. Heillä on nimittäin turvattu eläkeikä ilman kansaneläkettä, jos he saavat kunakin akateemisena vuotena enemmän 22-vuotiaita fukseja puolelleen kuin menettävät 30-vuotiaita fanejaan. Nuorena vitsi on hauska mutta vanhana se väljenee, ikään kuin seniorin sydänläppä. Kiitoksia kaikesta,
    lähenpä vanhenemaan.
Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto