Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Ihanaa ajatella itse

Tamyn kulttuuri- ja tiedotussihteerinä olen monenlaisten asioiden keskipisteessä, ja usein kiire kolkuttelee ovella. Työn aherruksen lomassa on kuitenkin hienoa huomata, kuinka fiksua väkeä opiskelijat loppujen lopuksi ovat.


Näinä tulosvastuullisuuden, uppiniskaisuuden ja yksioikoisen rationaalisuuden aikoina on miltei yllättävää, kuinka vähän opiskelijat loppujen lopuksi uskovat valtamedian yksinkertaistavaan näkemykseen asioista. He eivät takerru jäykkiin mielipiteisiin, joista eivät voi joustaa suuntaan tai toiseen, vaan kuuluttavat vaihtoehtoja yleisesti hyväksytylle totuudelle ja toivovat monipuolisuutta myös kulttuuritarjontaan. Opiskelijat ottavat mieluummin itse selvää!


Kuinka ihanaa olikaan nähdä teitä opiskelijoita keskustelemassa graffiteista, ei median opettamaan vihamielisen torjuvaan sävyyn, vaan asian eri puolia rauhallisesti punniten. Tai nauttia fiksujen opiskelijoiden seurassa Pekko Käpin lumoavasta, mutta valtamedian näkökulmasta kovin epäseksikkäästä, musiikista Tamyn syyskauden avajaisissa.


Kenties kaikki eivät haluakaan syödä sitä samaa pakkopullaa, jota valtamedia meille tarjoaa. Ehkä omilla ehdoilla tekemiselle on vielä tilausta? Ihanaa, että te rakkaat opiskelijat haluatte ajatella.Niklas Nylund

Kirjoittaja on Tamyn kulttuuri- ja tiedotussihteeri

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto