Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Mitä on onnellisuus?

Aviisi selvitti, mistä julkkikset tulevat onnellisiksi

"Onnellisuus koostuu hirveän monista asioista. Onnistumisen kokemukset ovat niitä, mitä ihmiselle pitää tulla. Pelionnikin on onnea, rakkaudessa on onnea. Minä olen onnellinen, kun tyttöni onnistuu ratsastuskilpailuissa.

"Mielestäni onni lähtee sydämestä ja sydämessä se tuntuu, vaikka aivotutkijat sanoisivatkin, että onni lähtee jostakin limbi-lohkosta. Voi niillä lohkojen impulsseillakin olla tietysti joku merkitys.

"Onnellisuutta voi lisätä tekemällä semmoisia asioita, joista tulee onnelliseksi itse, ja jotka lisäävät muiden ihmisten onnellisuutta.

"Haluaisin herätellä ihmisiä miettimään, mitä onni on."

Tv-juontaja, yrittäjä
Riitta Väisänen"Sisäistä rauhaa itsensä
ja ympärillä olevien ihmisten kanssa. Onnellisuutta on myös, että saa tehdä asioita, joista nauttii. Kun näkee, että ympärillä olevat ihmiset voivat hyvin, tulee itsekin onnelliseksi.

"Minulla on maalaispojan lähestymistapa: pienistä arkisista asioista tulee onnelliseksi. Sen sijaan maallinen mammona ei tuota onnea. Jos töissä menee hyvin, voi olla onnellinen. Toisaalta, vaikka työt eivät mene putkeen, voi pysähtyä ja huomata, että onni tulee lopulta aivan muualta.

"Minä uskon ihmiseen, ihmisyyteen ja siihen, että ihmisten on tehtävä määrätietoisesti töitä haluamiensa asioiden eteen. Nuorisoa tahdon kannustaa etsimään onnea jostain muualta kuin julkisuudesta."

Urheilukenttien moottoriturpa
Antero Mertaranta"Onnellisuutta on se
, kun aamulla herätessäni tiedän, kuka olen, missä olen ja mikä päivä on - että olen terve ja elossa. Olen onnellinen, koska olen haluttu luennoitsija, kalenterini on täynnä, puhelin soi ja nuoret miestoimittajat soittelevat.

"Omaa onnellisuuttaan voi kasvattaa pitämällä huolta siitä arvokkaasta asiasta, jonka on saanut syntymälahjaksi: itsestään. Nuoret luulevat, että terveyttä riittää loputtomasti kulutettavaksi ryyppäämällä ja tupakoimalla. Se on väärä tie.

"Minulla ei ole mitään valittamista, asiani ovat hyvin ja olen onnellinen. Almanakassa on paljon merkintöjä ja saan luennoinnista miesten liksat."

Vuoden 1954 Suomen Neito,
luennoitsija Lenita Airisto"Se on elämäniloa
ja arkipäivän hauskuuksia. Onnellisuus vaihtelee elämän kulun mukaan. Samalla tavalla, kun urheilurääkin jälkeen tulee hyvä olo, elämäkin on vaihtelevaa.

"Onnellisuuteen kuuluu, että ajankäyttö on sopivaa eli työtä ja vapaa-aikaa on molempia tarpeeksi. Onnellisuutta voi lisätä sillä, ettei aseta itselle liikaa aikatauluja.

"Omalla kohdalla olen huomannut, että stressi karkottaa onnellisuuden. Liian korkeista tavoitteista kannattaa luopua. Kannattaa miettiä, mitä kaikkea rahaa, tavaraa ja materiaalia tarvitsee."

Näyttelijä
Eija Vilpas"Onnellisuus ei ole
vain tunne, vaan sisäinen vakuuttuminen siitä, että asiat ovat järjestyksessä. Henkilökohtaisesti onnellisuus merkitsee minulle vuorovaikutuksellista, elävää suhdetta Jumalaan.

"Mielestäni onnellisuutta on mahdollista lisätä. Jokaisen tulisi pyrkiä olemaan itsensä kanssa ystävä, jolloin on mahdollista viihtyä toisten kanssa ja viihtyä elämässä. Jos asiat eivät ole järjestyksessä, kannattaa etsiä apua.

"Jotta itse voin olla onnellinen, pitää olla tahoja, joiden kanssa voin keskustella, olla avoin ja jakaa omaa todellisuuttani. Itsestä pitää pitää huolta kokonaisvaltaisesti eli myös ruumiillisesti liikunnalla ja ravinnolla. Olen onnellinen."

Nokia Mission johtaja
Markku Koivisto"Sopusointua olemassa olevien
asioiden kanssa. Toisille onni on actionia, toisille rauhallisuutta. Koska me kaikki olemme erilaisia, ei ole olemassa yhtä onnen eliksiiriä.

"Elämä on täynnä valintoja. Jos tekee huonoja valintoja, tuhoaa omaa onneaan. Me suomalaiset olemme fiksuja ihmisiä ja ymmärrämme millaiset valinnat edesauttavat onnea.

"Olen riippuvainen ihmisistä. Läheisten lisäksi minulle tuovat onnellisuutta liikunta, tanssi - ja se ihan että on ja elää. Onnellisin olen, kun näen nuorten tanssioppilaideni onnistuvan. Se on paljon suurempi tunne, kuin henkilökohtaiset onnistumiset."

Positiivisuuden apostoli, tanssija
Marco Bjurström

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto