Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Hauskaa vaikka väkisin

Monet hukkaavat koko elämänsä valittamalla kaikesta koko ajan. Vessapaperirulla on väärinpäin telineessä, kohta varmaan sataa ja naapurin koira ei tervehtinyt minua.

Turha valittaminen kuluttaa kuitenkin kaikkien voimia. On aika jättää taakse ainainen marmattaminen ja astua iloisten ihmisten hilpeästi ilkamoivaan joukkoon. Kun vetää naamansa virneeseen vaikka väkisin, niin muu keho luulee, että tässähän on hauskaa ja innostuu mukaan ilonpitoon.


Hapannaamat väittävät, että ei voi olla iloinen, jos tilanne oikeasti on surullinen. Paskan marjat! Elämä on asennekysymys. Jokaisesta tilanteesta löytää jotain myönteistä, jos sitä riittävän tarkasti katsoo.

Esimerkiksi jos saa yöllä grillijonossa tappelussa turpaansa niin, että veri roiskuu lihapiirakalle, voi riemuita upeasta kakkossijastaan. Jos Suomi sijoittuisi jalkapallon MM-kisoissa kolmanneksi, sitä pidettäisiin huikeana saavutuksena, ja kansa kroolaisi suihkualtaissa. Ja onhan kakkossija nyt tietenkin pronssia huomattavasti kovempi saavutus.

Erään nimeltä mainitsemattoman CMX-yhtyeen laulava bassonsoittaja on viime aikoina huomattavasti lihonut. Jopa niin paljon, että keikkabussissa hänen yhtyetoverinsa kutsuvat häntä hienovaraisesti bassoa soittavaksi lihapullaksi. Herra Yrjänä ei ole tästä kuitenkaan häkeltynyt, vaan hän on keikoilla spiikannut yleisölle, että nykyään heidän bändissään on paljon enemmän nähtävää kuin aikaisemmin.

Monet tuskailevat ja surevat ikääntymistään. Itse kerron kaikille olevani satavuotias, minkä kuultuaan monet ovat kehuneet minun näyttävän selvästi ikäistäni nuoremmalta. Tämä on ollut totta kai mannaa itsetunnolleni.

Vasta viisi vuotta vanha kännykkäni kuoli viime tiistaina. Kapula meni yhtäkkiä täysin pimeäksi. Se ei edes kissaa pystynyt sanomaan. Nykyihminen saattaisi hätäpäissään mennä paniikkiin, kun tärkeä napanuora muuhun yhteiskuntaan katkeaa. Todellisuudessa kyseessä oli onnenpotku. Ei ainoatakaan typerää lehtimyyjää tai kalenterikaupustelijaa riesana pitkään aikaan.


Jotkut puusilmät ovat moittineet kravattejani rumiksi. Tästä ei pidä masentua, vaan laittaa ylleen vielä kravattiakin rumempi paita. Tällöin arvostelijoidenkin on pakko myöntää, että kravattinihan on paitaani verrattuna todella tyylikäs. Ja kyllähän siitä kuka tahansa tykkää, jos omaa vaatetusta noin kovasti kehutaan.

Taloyhtiössämme oli alkuvuonna hissiremontti. Asun viidennessä kerroksessa, ja hissi ei liikahtanut yli kuukauteen tuumaakaan. Tämä ei kuitenkaan harmittanut lainkaan, sillä me kekseliäimmät asukkaat käytimme koko remontin ajan naapuritalon hissiä.Simo Frangén

Kirjoittaja on maisteri, komiikan sekatyömies ja Aviisin emeritus-toimittaja

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto