Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Tutkittu juttu

Ylikuormittuneet aivot ovat riski!

Tutkimusprofessori Kiti Müllerin mukaan aivot kykenevät sopeutumaan ajoittaiseen stressiin mutta vain tiettyyn rajaan saakka.

Ylikuormitus voi viedä havainnointikyvyn, ja virheet voivat vaarantaa sekä oman että muiden työturvallisuuden. Aivojen ylikuormittuminen voi hänen mukaansa näkyä myös muistihäiriöinä, jotka ovatkin hälyttävän yleisiä.

Müllerin aivoituksista kertoi Aamulehti.
Suomi onkin maailman hyvinvoivin valtio!

Pää pystyyn suomalaiset! Syyspimeästä huolimatta olemme maailman hyvinvoivimpia kansalaisia. Brittiläinen Legatum Institute arvioi Suomen olevan maailman hyvinvoivin maa.

He arvioivat eri maiden hyvinvointia ottamalla huomioon kansantalouden rakenteet, yritteliäisyyden ja innovaatiot sekä demokraattisten instituutioiden toiminnan. Arvio painottaa koulutus-, terveys-, turvallisuus- ja hallintokysymyksiä. Hyvinvointiin vaikuttavat myös kansalaisten vapaudet ja heidän sosiaalinen pääomansa.

Legatumin mukaan hyvinvointimittauksessa menestyneissä maissa hyvä hallintotapa on parantanut kansalaisten elämänlaatua ja helpottanut taloudellisissa kysymyksiä. Mittauksessa menestyneiden maiden kansalaiset ovat tyytyväisiä elämäänsä ja kokevat olevansa vapaita. Maita yhdistää myös yleinen taloudellinen menestys.

Asiasta kertoi Taloussanomat.fi.


(A5)

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto