Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Tampereen seutu edelläkävijäksi ilmastoasioissa

Tampereen seudun poliittiset nuorisojärjestöt, ylioppilaskunnat ja ammattikorkeakoulujen opiskelijakunnat toivovat seudun päättäjiltä nopeita ja selkeitä toimia ilmastonmuutoksen vastaisessa kamppailussa.

"Valmistelussa olevassa seudullisessa ilmastostrategiassa on lueteltu tapoja vähentää päästöjä, mutta poliittista tahtoa ei ole vielä näkynyt", linjaa Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan puheenjohtaja Kaisa Myllylä.

Seudullisen ilmastostrategian luonnoksessa on lueteltu selkeä keinovalikoima, joilla Tampereen seudun on mahdollista linjata ilmastopolitiikkaansa edistyksellisempään suuntaan.


Suomessa perinteiset raja-aidat rikkova sopimus ilmastotavoitteista on pystytty tekemään jo esimerkiksi Vantaalla, jossa valtuusto sitoutui viiden prosentin vuosittaisiin päästövähennyksiin. Tampereen seudulla on mahdollisuudet vähintään samaan kehitykseen, jos seutustrategian edelläkävijyystasoihin sitoudutaan", toteaa Tampereen vihreiden nuorten puheenjohtaja Jaakko Stenhäll.

Edelläkävijyystasojen saavuttaminen vaatii uusia rakenteita luovia investointeja, jotka keskittyvät niin energiansäästöön kuin kaupungin perusinfrastruktuuriinkin.


Uusien toimien lisäksi ilmastopolitiikka vaatii myös uudenlaisia tapoja tehdä seudullista yhteistyötä. Järjestöt toivovatkin, että seudun päättäjät pystyvät toimimaan yhdessä muun muassa järkevän kaavoitus- ja liikennepolitiikan alalla.

"Ilmastonmuutoksen kaltaisissa suurissa, rakenteita mullistavissa haasteissa kuntarajat avaava yhteistyö on välttämätöntä", toteaa Pirkanmaan kokoomusnuorten puheenjohtaja Olli Marjalaakso.

Esimerkkinä tästä on seudullinen raideliikenne, joka tulisi vihdoin toteuttaa.

Kestävän ilmastopolitiikan rakenteiden luominen olisi koko Tampereen seudulle suuri imagoetu, ja kannustaisi ilmasto- ja energiatekniikan yrityksiä keskittymään tänne. Järjestöt painottavatkin, että elinkeinopolitiikan ja muiden poliittisten toimien on oltava tiiviissä vuorovaikutuksessa keskenään myös muualla kuin juhlapuheissa.Tampereen yliopiston ylioppilaskunta
Tampereen teknillisen yliopiston ylioppilaskunta
Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta
Pirkanmaan ammattikorkeakoulun opiskelijakunta
Tampereen vihreät nuoret
Pirkanmaan kokoomusnuoret
Pirkanmaan Sosialidemokraattiset Nuoret
Hämeen vasemmistonuoret
Pirkanmaan Keskustanuoret

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (1)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.
  1. Juha Kärkimaa (29.10.09, kello 15:00)

    ensiksi olisi hyvä luopua mukavuuslattialämmityksistä ja ottaa tehokkaat lämmöntalteenottolaitteet käyttöön ja kieltää tehottomat, alle 40%, talteenottavat , eli molempien asennus Tampereen ympäristössä kielletään ja mökkien yläpitolämpö pelkäksi kuivatuslämmöksi. Tässä alkuun 35% säästövihjeet ja aika edullisesti...
Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto