Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Yliopiston valtaajille sakkoja Jyväskylässä

Suurimmat korvausvaatimukset hylättiin

Jyväskylän yliopiston talonvaltauksesta tuomittiin käräjäoikeudessa sakkoja 13 henkilölle hallinnan loukkauksesta ja niskoittelusta poliisia vastaan. Kuusi valtaajaa vapautettiin syytteistä.

Huhtikuuussa 2008 joukko valtasi sisäilmaongelmien takia tyhjillään olleen Polaari-rakennuksen. Valtaus kesti alle vuorokauden ja päättyi poliisin piiritykseen.

Senaatti-kiinteistöt ja Jyväskylän yliopisto vaativat rakennuksen seinien töhrimisestä ja huonekalujen vahingoittamisesta yli 30 000 euron korvauksia. Nämä vaatimukset oikeus hylkäsi.

Talon ollessa vallattuna siellä kävi paljon ihmisiä ja on hankala sanoa, kuka vahingot aiheutti. Epävarmaa on sekin, oliko Polaaria tai sinne varastoituja huonekaluja enää tarkoitus ottaa käyttöön lainkaan.

Kaksi syytettynä ollutta, Nooraksi ja Ullaksi esittäytyvää valtaajaa pitävät varsinkin poliisin toimia kohtuuttomina.

"Tarkoituksemme oli järjestää tiloja opintopiireille ja taiteilijoille sekä jakaa ilmaista ruokaa", Noora kertoo. "Jossain on tapahtunut virhearvio, kun poliisin toiminta muuttui piiritysoperaatioksi."

"Meitä kohdeltiin kuin kunnon rikollisia: tehtiin kotietsinnät, otettiin dna-näytteet ja pidätettiin kahdeksi päiväksi", Ulla jatkaa. "Muissa kaupungeissa valtaajiin ei ole suhtauduttu näin kovakouraisesti."

Piirityshetkellä Noora ei itse ollut talossa, mutta poliisi pidätti hänet Keskisuomalaiselle annetun haastattelun takia. Ulla kertoo poistuneensa, kun poliisit tunkeutuivat rakennukseen, mutta sai silti sakkoja poliisin poistumiskehotuksen noudattamatta jättämisestä.


Oskari Rantala

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto