Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Ei nyt ihan niinkään

Taas järjestetään yhdet turhat vaalit, joissa ei voi äänestää, kun ei ole ketään kavereita ehdolla. Vaaleilla ei ole mitään vaikutusta mihinkään.


Ei nyt ihan niinkään. Itseasiassa sillä on väliä, mitä mieltä opiskelijajärjestöt ovat. Meillä ei olisi yhtä suurta opiskelijaedustusta yliopistohallinnossa, ellei Tamy olisi sitä pitkäjänteisesti vaatinut. Silläkin oli merkitystä, mitä mieltä ylioppilaskunnat olivat siitä, pitääkö YTHS-maksut kohdistaa niille, jotka käyttävät palveluita eniten vai tasapuolisemmin kaikille. Myös Tampereen kaupunki on ollut kiinnostunut kuulemaan opiskelijoiden mielipiteitä opiskelijoiden itsensä tärkeiksi valitsemista aiheista, jos vain opiskelijajärjestöt ovat niitä innostuneita kaupungille tarjoamaan. Entä pitäisikö Tamyn opiskelijoiden virallisena edustajana tehdä Toimiva yliopisto -verkoston kanssa yhteistyötä vai ei?


Itseasiassa olen tämän hallitusvuoden aikana taipunut sille kannalle, että opiskelijajärjestöjen mielipiteet kiinnostavat vähiten opiskelijoita itsejään. Asiantuntevien ja toimintaympäristöönsä perehtyneiden opiskelijaedustajien myötä tämä on ehkä merkittävin opiskelijajärjestöjen uskottavuutta murentava tekijä.

Asiat, joita opiskelijoiden edustajat ajavat, koskevat kaikkia opiskelijoita. Tamyn linjoista näissä asioissa päättää edustajisto.


Edustajiston koostumuksesta päättää ylioppilaskunnan jäsenet, joista jokaisella on varmasti myös mielipide näistä asioista. Kaverivaalien ohella nämä ovat myös poliittiset vaalit, vaikkeivät välttämättä puoluepoliittiset olisikaan. Vielä ehtii ilmaista kantansa.Aleksi Rantala
Kirjoittaja on Tamyn hallituksen jäsen

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto