Tm on arkistosivu.
Voit siirty Aviisin uudelle sivustolle tst.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Älykäs nainen kummastuttaa

Ylioppilasteatteri on venyttänyt pienoisnäytelmästä yli kolmituntisen

Tampereen ylioppilasteatterin syksyn aloittaa Juha Siltasen kirjoittama ja Jussi Suvannon ohjaama Kohtaaminen älykkään naisen kanssa. Juha Siltanen on kirjoittanut tarinan alun perin pienoisnäytelmäksi, mutta ylioppilasteatterin versio kestää jopa yli kolme tuntia.

Näytelmä kertoo viidestä pariskunnasta, jotka ovat saapuneet viettämään ravintolailtaa. Kukin pari puhuu toisensa ohi ja kaikkien päälle yhtä aikaa. Varsinkin naisilla on vaikeuksia saada itsensä kuulluksi.

Yksi miehistä, Markus (Jarmo Tuominiemi), on jättänyt seuranhakuilmoituksen, jolla haki älykästä naista. Hän on löytänyt ilmoituksen avulla Annamarjan (Nunu Ahtiainen), joka on kyllä fiksu, mutta myös yllättävän katkera. Muidenkin pariskuntien todelliset tunteet alkavat pikku hiljaa paljastua. Patoutunut kauna on hetkittäin virkistävän hauskaa.

Tarinasta löytyy kyllä välillä mehukkaita monologeja ja hauskoja dialogeja, mutta varsinkin alku vaikuttaa venytetyltä. Vaikka näytelmä skarppaa väliajan jälkeen, ei kaikkea ole enää pelastettavissa. Näyttelijät ovat silti mainioita. Varsinkin Nunu Ahtiaisen, Jukka-Pekka Kiurun ja Niina Siewertin monologeja kuuntelee ja katselee mielellään.


Hertta-Mari Kaukonen


Tampereen ylioppilasteatteri: Kohtaaminen älykkään naisen kanssa
Käsikirjoitus: Juha Siltanen, ohjaus: Jussi Suvanto
Pääosissa: Nunu Ahtiainen, Jarmo Tuominiemi, Niina Siewert, Jukka-Pekka Kiuru
Esityksiä: 21.11 asti

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Tyt kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitteriss
Tampereen yliopisto