Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Toasin vuokrat nousevat jälleen

Kun Toas sai selvityspyynnön Patentti- ja rekisterihallitukselta, opiskelijat kiukustuivat keskustelupalstoilla. Moni pelkää Toasin viimevuotisen peräti neljän prosentin vuokrankorotuksen johtuvan Toasin vaalituista.

Tämä ei pidä paikkaansa, sillä muutaman tonnin vaalituki ei näy Toasin kymmenien miljoonien liikevaihdossa niin selvästi.

Vuokrankorotukset johtuvat siitä, että Toas toimii taloudellisesti erittäin varovaisesti. Hallituksen asettama tavoite on vuositiainen viiden prosentin ylijäämä, mutta Toas on tehnyt viime vuosina keskimäärin kymmenen prosentin ylijäämää.

Toasin asukkaiden asettama tilintarkastaja Hannu Lamberg kritisoi ensi vuodelle suunniteltua kahden prosentin korotusta, josta Toasin valtuuskunta päättää joulukuussa.

"Budjetti on ylijäämäinen, vaikka korotusta ei tehtäisi ollenkaan. Toas pärjäisi ilman korotustakin", Lamberg sanoo.

Hallitus perustelee korotusta sillä, että Toasille pelätään lankeavan maksettavaksi kiinteistövero, jolta se on aikaisemmin säästynyt yleishyödyllisenä säätiönä. Nyt maksu saattaa tulla, koska kaupunki säästää. Lisäksi palkka- ja energiakulut ovat nousussa.

Ylijäämä käytetään uusien asuntokohteiden hankkimiseen ja remontteihin.(A5)

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto