Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Kulmahuone: Ihan sama, en käy ikinä Yo-talolla

Oi niitä aikoja, kun nuorena ilmaisutaitolukiolaisena odotin kahdeksantoista vuoden ikää ja pääsyä Yo-talolle! Joskus vuonna 2002 kärsimättömät ystäväni jopa piiloutuivat ikärajattoman päivätapahtuman jälkeen Yo-talon vessaan, ja vaivannäkö palkittiin: he viettivät loppuillan Yo-talolla alaikäisinä.

Vuonna 2005 minusta tuli kirjallisuustieteen fuksi, enkä sen jälkeen ole Yo-talolla pahemmin viihtynyt. Kaupunkisuunnistuksen jatkojen jälkeen olen käynyt Kauppakadulla Tamyn tapahtumissa - hmm, kerran! Siitä huolimatta, että olin opiskeluaikoinani otollista maaperää, innokas järjestöaktiivi.


Nyt sitten pitäisi töiden puolesta keksiä, kuinka opiskelijat saisi tulemaan Yo-talolle Tamyn pyhään yhteyteen. Järjestää jotain hauskaa, joka ei kuitenkaan ole väkinäistä tai "hauskaa", sillee niinku lainausmerkeissä. Nnngh. Miten olisi Tamy-camp? Tapahtuma, jota aletaan järjestää 18 minuuttia ennen h-hetkeä - paniikissa, mutta ironisesti? Tai ehkä Tosi Siide Häppeninki (TSH), jonka juhlakansa koostuu naapurin Reijosta ja hihitellen "hanatauotteita" juomalipuillaan tilailevista Kauppakatu 10:n vakionaamoista?

Mistähän hyviä kirjauksia ensi vuoden toimintasuunnitelmaan voisi lähteä kalastamaan? Tamylla on pitkälti yli kymmenentuhatta jäsentä. Luulisi, että tähän joukkoon mahtuu joku, jolla on hyviä ideoita.

Mutta voi! Yleisin palaute noudattelee nettisivugallupin linjaa. Epäloogista kyllä, toiseksi suosituin vastaus sen johdattelevaan kysymykseen "Kaipaavatko Tamyn sivut uudistusta?" on "Ihan sama, en käy näillä koskaan". No, kerran kävit kuitenkin. Busted!


Huudetaanpa toiseen metsään. Luentomuinaisuudesta aivoihin kantautuu sanapari hyvät käytänteet... vai käytännöt? No, ajatus on pääasia, kuten viime hetkellä askarrelluista sympaattisista tapahtumajulisteistakin on tapana sanoa. Voisiko mitenkään olla, että jossain joku järjestää jotain, josta joku täälläkin voisi kiinnostua? Vastaus tulee heti: Aviisissa 13/2010 raportoitiin Jyväskylän ylioppilastalon supersuosituista väittelyilloista. Olen myös ollut havaitsevinani, että Tampereella järjestetään harva se viikko bileitä ja keikkoja, joilla käy epäilyttävästi yliopisto-opiskelijoilta näyttäviä olentoja. Tässä on osviittaa Tamyllekin.

Näppäimistö sauhuten siis kunnianhimoista toimintasuunnitelmakirjausta tekemään: "Järjestetään tapahtumia, joiden onnistuminen ei ole "ihan sama", koska niissä käydään". Ja myönnetään: Tamyn nettisivugallupiin vastanneistakin yli 50 prosenttia kaipaa uudistusta.

Mutta millaista? No, tiedätte mistä minut löytää.Hanna-Riikka Roine
Kirjoittaja on Tamyn järjestösihteeri

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto