Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Yliopisto saa rahaa opiskelijan työpaikasta

Rehtori Holli lupaa, ettei heikosti työllistäviä aloja karsita

Opetusministeriön uuden rahoitusmallin neuvotteluissa on nostettu esille mahdollisuus, että yliopistojen rahanjaon yhdeksi mittariksi olisi tulossa opiskelijoiden työllistyminen valmistumisen jälkeen.

"Työllistymisen merkitys rahoituksessa ei tule olemaan suuri. Jos työllistymisen merkitys rahoitukseen olisi iso, siitä seuraisi ongelmia. Ne tutkinnot, joilla nyt saadaan töitä välittömästi, eivät välttämättä tuo työtä 5-7 vuoden kuluttua. Eli ohjelmia jouduttaisiin muuttamaan työtilannetarpeen mukaan hyvinkin nopeasti", Tampereen yliopiston rehtori Kaija Holli miettii.

Jos työllistymisestä tulee uusi ja merkittävä rahanjaon peruste, sen pelätään tietävän lopun alkua huonosti työllistäville aloille.

"Emme karsi toistaiseksi rahanjakoa koskevien puheiden perusteella mitään Tampereen yliopistossa, vaan jatkamme meidän tutkinto-ohjelmien uudistusta suunnitelmien mukaan", Holli sanoo.

Vuonna 2008 Tampereen yliopistosta vuosi sitten valmistuneiden työttömyysprosentti oli 4,8 prosenttia. Tieto käy ilmi ura- ja rekrytointipalvelujen sijoittumisseurannasta, jonka vastausprosentti oli 68. Valmistuneiden työttömyysprosentti vaihteli aloittain tarkasteltuna lääketieteen ja psykologian nollasta humanistien yhdeksään.

Yliopistojen rahanjakoperusteet ratkaistaan ensi vuonna ja uusi rahanjakomalli tullee voimaan vuonna 2013.

Hertta-Mari Kaukonen

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto