Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Meidän kerho ei huutele!

Täten perustan kerhon, jonka nimeksi tulee Kivellä pelaajien kerho. Kirjoitan kerholleni paksun ja vaikuttavan näköisen peruskirjan, jonka pääsanomana on: "Kivellä pelaajien kerhon jäsenten tulee kaikissa tilanteissa Kivi, paperi, sakset -peliä pelatessaan pelata aina kivellä".

Yhdistykseni säännöt eivät ole mielivaltaisesti keksityt, vaan pitävät sisällään kauniin tasa-arvon sanoman: meidän yhdistyksessä ei tule kuin tasapelejä.

Kivellä pelaajien kerhon jäsenistö valikoituu selkeän kaavan mukaan. Kerholla ei ole intressejä ottaa kerhoon jäseneksi paperilla pelaajaa, sillä hänelle häviäisi joka kerta. Paperilla pelaavien jäsenyys herättäisi Kivellä pelaajien kerhon sisällä epäluottamusta omaan yhteisöönsä. Voinko luottaa, että tasapeli tulee aina, jos keskuudessamme vaeltelee paperilla pelaavia?

Saksilla pelaajien puolestaan on täysin idioottimaista mennä kerhoon mukaan, koska joka pelissä tulisi takkiin. Siispä kerhossa on vain kivellä pelaajia. Peruskirja sanoo niin ja sanoman voi järjellä perustella. Jäsenet ovat onnellisia niin kauan, kun kerhossa ei ole sinne kuulumattomia.


"Johan sen sanoo järkikin, että ei se penis anaaliin kuulu!" kimpaantui eräs konservatiivinen kristitty tuttavani. Tämä on Raamatun keskeinen sanoma, mikäli ymmärsin tuttavaani oikein. Homoseksuaalisuus taistelee Raamatun luomiskertomusta vastaan, hän sanoo.

Ev.lut. kerhon sääntökirja, Raamattu, on minun kerhoni peruskirjan kaltainen. Heidän kirja sanoo, että näin on ja näin taas ei. Kerhon kirjan lukeneet ja siihen uskovat jäsenet voivat perustella kirjan sanoman itselleen yhtä selkeästi, kun minä voin perustella oman kerhoni perustavaa laatua olevan säännön. Jäsenet ovat onnellisia, kunnes mukaan lyöttäytyy ihmisiä, jotka eivät noudata sääntöjä.

Kivellä pelaajien kerholla ja Evankelisluterilaisella kerholla on yksi perustavaa laatua oleva ero. Meidän kerhossa ei mennä huutelemaan kerhoon kuulumattomille, miten heidän pitäisi toimia. Maailmassa ei ole lakia, jonka mukaan kivellä olisi pakko pelata. Paperilla pelaajat saavat rauhassa pelata yhdessä saksilla pelaavien kanssa, ja mikseivät heittää silloin tällöin mukaan yksi kivikin, koska Kivellä pelaajien kerholla ei ole kiveen mitään yksinoikeutta.

Evankelisluterilainen kerho on kuitenkin patentoinut avioliiton. Patentti on vanhentunut siinä määrin, että nyt siihen on oikeus myös kerhoon kuulumattomilla, mutta kuitenkin kerhon sääntöjä noudattaen. Siinä missä Kivellä pelaajien kerho on järkkymätön sääntöjen noudattamisesta yhteisen hyvän vuoksi, on Evankelisluterilainen kerho vetänyt punakynällä yli säännön toisensa jälkeen tavoitellen jotakin epämääräistä. Nyt Evankelisluterilainen kerho on tilanteessa, jossa Kivellä pelaajien kerho olisi yhden ainoan viivan jälkeen: kirja ei enää päde.

Jostain syystä Evankelisluterilainen kerho ei kuitenkaan mistään hinnasta halua rinnalleen sellaista kerhoa, joka ei ole tyytyväinen sääntöjen ylivetelyyn. Tai kerhoa, jossa kaikki säännöt olisi vedetty yli. Kivellä pelaajien kerho tulee oikein hyvin toimeen Paperilla pelaajien kerhon tai vaikka Kaikilla kolmella pelaajien kerhon kanssa. Niin kauan, kun eivät tule meidän kerhoa terrorisoimaan.


Raamattua peruskirjanaan yhdellä tavalla tulkitsevat kerhot voisivat olla onnellisia, kun he yhdessä sopisivat mitä kirjan säännöistä ovat hyviä, mitkä huonoja. Sitä toisella tavalla tulkitsevat voisivat olla onnellisia, kun he yhdessä sopisivat mitä kirjan säännöistä ovat hyviä, mitkä huonoja. Molemmat saisivat pitää turpansa kiinni muiden kerhojen sääntökirjoista.


Säännöt on sääntöjä

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto