Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Mitä vittua? Miksi opinnoissaan edennytkin sai Kelalta postia?

Kela lähetti taas jokavuotiset opintojen sujumista koskevat selvityspyyntönsä. Kirjeen sai myös opiskelija, joka ensimmäisenä vuotenaan suoritti yli kahdeksankymmentä pistettä.


Kelan opintotukipäällikkö Eini Mäkelä, miten tämä on mahdollista?

Suurin osa lähetetyistä kirjeistä ovat ihan oikeellisia, mutta yksittäisiä tapauksia saattaa sattua kyllä.

Tilanne voi olla hieman hankala esimerkiksi silloin, jos ihminen opiskelee yliopiston lisäksi esimerkiksi toisessa korkeakoulussa. Kaikki opintosuoritukset eivät silloin välttämättä heti kulje molempien oppilaitosten rekistereihin.

Kaiken kaikkiaan kirjeitä lähti tänä syksynä 773 kappaletta, eli 7000 opintotuenpiiriin kuuluvasta opiskelijasta 11,5 prosenttia joutui seurantaan. Tällä hetkellä pisteitä pitää kertyä 4,8 per kuukausi, mutta jos vireillä oleva lakiehdotus menee läpi, pistemäärä nousee tasan viiteen.

Katsomme koko vuoden tulosta eli nostettujen tukikuukausien määrää suhteessa opintopisteisiin.


Mitä kannattaa tehdä, jos kirje on kolahtanut postiluukusta?

Avaa kirje! Osa opiskelijoista nimittäin jättää Kela-kirjeet avaamatta, ja jos asiaa ei selvitä, opintotuki lakkaa 1. tammikuuta 2011. Laita selvitykseen syyt, jotka ovat hidastaneet etenemistäsi ja suunnitelma opinnoista tulevan vuoden ajaksi. Nämä kun muistaa tehdä, opiskelijalla on hyvät mahdollisuudet saada tukensa. Palautuspäivä on sitten jo perjantai 5. marraskuuta.

Anni Tolonen

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto