Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Perkele! Kirjoituksia Tamystä: Kiitos kaikille puuhastelijoille!

Päätoimittaja Seppo Honkasen mukaan ilman Aviisia ylioppilaskuntatouhu jää pienen piirin hämyisäksi puuhasteluksi, joka ei kosketa riviopiskelijaa muuta kuin pakollista jäsenmaksua maksettaessa (Aviisi 13/2010).

Olen kyllästynyt sanoihin, kuten touhu ja puuhastelu, joita en kuule ensimmäistä kertaa enkä vain päätoimittajan suusta. Olen kyllästynyt myös siihen, että ylioppilaskuntatouhuna pidetään vain hallituksen ja edustajiston toimintaa.


Ylioppilaskunta koostuu kaikista perustutkintoa yliopistossamme suorittavista opiskelijoista, meistä riviopiskelijoista. Ylioppilaskuntatouhua tekevät hallituksen ja edustajiston lisäksi ainejärjestöjen vastaavat, joilta fuksit kysyvät sivuaineista tai bileiden haalarikoodista. Kuten myös opiskelijat, jotka mainostavat järjestöään Aatemarkkinoilla. Ja ne opiskelijat, jotka pohtivat opiskeluaan tulevissa schooleissa, joista he kuulivat opiskelukollegoiltaan, jotka olivat kuulleet asiasta ainejärjestönsä kopolta, joka oli keskustellut Tamyn hallituksen kopovastaavan kanssa.

Tieto liikkuu paitsi lehden sivuilta, myös sähköpostitse ja varmimmin käytävillä. Jos tällaista touhua pitää riviopiskelijaa koskettamattomana, täytyy olla sokea ja tunnoton.

Suurin osa puuhastelijoista ei saa touhusta korvausta edes univelkoihin, vaikka usein työ voi olla elämässä arvokkaampaa kuin opintoja rahoittavat iltatyöt. Kiitän kaikkia puuhastelijoita, ilman meitä ei olisi ylioppilaskuntaa lainkaan.


Virve Valtonen
Kirjoittaja on Tamyn edustajiston puheenjohtaja

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (2)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.
 1. Seppo Honkanen / Aviisi (29.10.10, kello 13:08)

  Päätoimittajan puuhastelema vastaus:

  Virve Valtonen kirjoittaa jälleen kerran asiaa. Pahoittelen ilmeisen epäonnistunutta ilmaisuani! Mutta en ainakaan tunnusta olevani sokea saati tunnoton. Tarkoitukseni kun ei ollut vähätellä ketään tai mitään. Päinvastoin.

  Koetin ilmaista huoleni siitä, että ilman omaa lehteä ylioppilaskunta ymmärrettynä lakisääteiseksi organisaatioksi jäisi entistäkin etäisemmäksi abstraktioksi jäsenmaksua maksavalle perusjannulle.

  Oma (Yo-talolla tehtävä!) lehti on käsin kosketeltava kapistus, jonka kautta organisaatio nimeltä Tamy on kosketuksissa jäseniinsä. Aviisi kertoo kaiken muun ohella myös luottamushenkilöiden ja Tamyn työntekijöiden tekemästä arvokkaasta työstä. Oma lehti luo yhteisöllisyyttä ja aktivoi opiskelijoita osallistumaan Tamyn toimintaan. Näin ainakin toivon.

  Mitä puuhasteluun tulee, melkoista puuhastelua on myös tämä Aviisin tekeminen. Tunteella ja työtunteihin (paremminkin voisi sanoa yötunteihin) katsomatta! Sydämeni särkyisi, jos Aviisin 50 vuotta kestänyt porskutus katkeaisi visioon suuresta ja mahtavasta Suomen Ylioppilaslehdestä.

  Kiitos ja iloisiin puuhastelemisiin, ystävät hyvät.

 2. Toni (01.11.10, kello 13:28)

  Eikös ylioppilaskunnan jäseninä ole myös jatkotutkinto-opiskelijoita?

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto