Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Näin on! Kirjoituksia Tamysta: Muutos lähtee ihmisestä


Olen havahtunut
viimeisen kuukauden aikana useamman kerran siihen tosiasiaan, että samoin kuin vuoteni ylioppilaskunnan hallituksessa, lähestyy myös opiskeluaikani loppuaan.

Fuksivuotenani minulla ei ollut aavistustakaan, mitä kaikkea tuleviin vuosiini yliopisto-opiskelijana sisältyisi. Odotan työelämään kokopäiväisesti siirtymistä mielenkiinnolla, mutta on myös haikeata jättää opiskelijaelämä taakse.
Järjestö- ja ylioppilaskuntatoiminta ovat olleet olennainen osa elämääni viimeiset vuodet, ja niiden kautta olen oppinut yhtenä tärkeimpänä asiana, että jos johonkin on tyytymätön, pitää rohkeasti lähteä etsimään keinoja tilanteen muuttamiseksi.

Vaikuttamisen paikkoja on opiskelijalle monia! Nyt vuoden lopussa aine- ja yksikköjärjestöt sekä harrasteyhdistykset etsivät toimintaansa uusia aktiiveja edistämään yhteisiä asioita, valvomaan etua ja järjestämään mielekästä toimintaa opiskelijoille. Myös ylioppilaskunnan valiokuntiin on haku auki. Valiokunnissa voit vaikuttaa oman mielenkiinnon kohteittesi mukaan ylioppilaskuntatoimintaan ja pääset hankkimaan asiantuntemusta eri toimintasektoreilla.


Yliopistoa, ylioppilaskuntaa
ja yhteiskuntaa on helppo kritisoida hiljaa mielessään ja kavereiden kesken, mutta pelkällä passiivisella tyytymättömyydellä ei saa muutosta aikaiseksi. Kun oppii jo opiskeluaikanaan tarttumaan epäkohtiin ja toimimaan yhdessä, pärjää myös maailmalla.

Maailma muuttuu, koska me muutamme sitä.


Pirita Ruokonen

Kirjoittaja on Tamyn hallituksen jäsen

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto