Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Mistä on kiltit tytöt tehty?


Mie vihaan
itseäni ja miun elämää", on syntymäpäiväsankarin maljapuhe. Sitä ei pidä itsetuhoinen mielenterveyskuntoutuja, vaan ruuhkavuosia elävä perheenäiti. Kahta lasta, pyörää ja kauppakasseja vesisateessa raahatessa kuka tahansa päätyisi pitämään saman puheen. Arki on korvannut unelmat.

Marika Vapaavuoren ohjaus on viime vuonna Teatteri Siperiassa nähdyn Mister Finland -esityksen perillinen. Siinä missä Mister Finlandissa keski-iän kriisin kourissa paini mies, nyt äänen pääsevät naiset.

Lavalla kohtausten partaalla sinnittelevät naiset (Karoliina Blackburn, Marika Heiskanen ja Miina Maasola) ovat myös käsikirjoittaneet esityksen. Lapsuuden, teini-iän ja aikuisuuden kautta päästään tutustumaan lähemmin näihin naisiin.


Miesnäyttelijää olisi
kaivattu aviomiesten rooleihin. Eihän naisten tekemissä aviomies-rooleissa sinänsä ole mitään vikaa, mutta naisen esittäessä miestä - ja päinvastoin - on tapana jäädä tahattoman pinnalliselle tasolle.

Kehyskertomus, jossa naiset istuvat baarissa keskustelemassa, rikkoo muuten onnistunutta esitystä. Lifestyle-ohjelmaa muistuttava keskustelun kulku, jossa on lähdetty taas kerran pohtimaan naiseutta, tuntuu teennäiseltä. Sellaisen katsominen tv:stä on jo tarpeeksi vaivaannuttavaa, saati sitten parin metrin päästä näyttämöltä.

Läpikotaisin seksualisoituneessa maailmassa eläminen on moneen kertaan pureskeltu näkökulma. Sen sijaan esityksen mielenkiintoisimpia kysymyksiä on, miten kasvattaa tyttölasta maailmassa, jossa tärkeintä on olla "hyvä pano". Aiheesta toivoisi ammennettavan enemmän.

Russell Adamsonin koreografiassa kiteytyy kaikki olennainen esityksestä. Vaikka ei naisista niin välittäisikään, jo huikeiden tanssikohtausten takia kannattaa Teatteri Siperian ovea raapia.


Kolmen naisen kohtauksia, Ohjaus: Marika Vapaavuori


*** 1/2


Sanna-Kaisa Lähdeaho

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto