Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Tenttiakvaario vihdoin tulossa

Linnan kirjaston ja Pinni B:n tenttitilat ovat joulukuun ajan käyttökokeilussa

Tenttiakvaariota ollaan vihdoin ottamassa käyttöön. Lähes kymmenen vuoden suunnitelmien tuloksia nähdään yliopistolla lähiaikoina. "Tenttis" -järjestelmän testivaihe on jo käynnissä. Projektia valvoo Tamyn koulutuspoliittinen sihteeri Pasi Rautanen.

"Periaatteessa kaikki on jo valmista. Videovalvontalaitteisto on asennettu ja tenttimistä testataan", Rautanen kertoo.

Tenttiakvaarion tarkoituksena on tarjota opiskelijoille mahdollisuus suorittaa tenttejä vapaasti valitsemanaan ajankohtana. Tentti suoritetaan päätteen ääressä, ja videovalvonta pitää huolen, ettei lunttaaminen onnistu.

Videovalvonta on aikaisemmin herättänyt kummeksuntaa - pitäähän jonkun joka tapauksessa katsoa videota. Rautanen löytää videoinnista kuitenkin myös hyviä puolia.

"Nauhan voi katsoa milloin vain. Sekä valvoja että opiskelija voivat vedota taltiointiin, jos tulee tarvetta uudelleenarviointiin. Nauhoja säilytetään tietyn valitusajan verran arkistossa", Rautanen selittää.

Tenttiakvaarion uskotaan helpottavan myös kokeiden tarkistamista, sillä sotkuiselta käsialalta ja epäselvyyksiltä vältytään. Aika näyttää, onko tenttiakvaarion hyötysuhde tarpeeksi hyvä ja järjestelmä tarpeeksi helppokäyttöinen.

Tavoitteena on, että akvaariossa voisi tenttiä mitä tahansa, erikoispitkiä tenttejä lukuun ottamatta.

"Kyse on ennemminkin siitä, ketkä haluavat tähän tenttijärjestelmään lähteä mukaan", Rautanen tiivistää.

Jantso Jokelin

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto